Piletina i šampinjoni u delikates umaku-sočno i mekano a tako jednostavno
Sastojci:
500 g Pilećih prsa
Začini:biber,so,paprika,peršun
20 g Maslaca
2 Luka
Malo belog luka ili granula
150 gr Šampinjona
250 ml Pavlake za kuvanje
Priprema:
Pileća prsa 500 g iseći na kockice te začiniti:soli,biber,paprika.U tiganj staviti malo ulja,istopiti jednu kocku maslaca.2 luka,belog luka,50 ml vode i sve zajedno prodinstati oko 5 minuta.Nakon 5 minuta dodati 150 gr naseckanih šampinjona i dinstati oko 10 minuta,do željene boje šampinjona.Iz tiganja izvaditi šampinjone u posudu a u istu tavu sipati još mslo ulja ,staviti piletinu i preko piletine još jednu kockicu maslaca .Propržiti piletinu do željene boje ,nekih od prilike 8-10 minuta.Vratiti šampinjone u tiganj,sve lepo sjediniti i izmešati te doliti 250 ml pavlake za kuvanje ,malo posoliti i pobiberiti,dodati peršun i dinstati par minuta dok malo sos kuva .Spremiti neki prilog .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment