Piletina sa pečurkama u sosu

Sastojci: Pileće belo meso isečeno na veće komade 1 Glavica crnog luka,pečurke 2 Čena belog luka So,biber Za sos: 3-4 Kašike ulja 3 Kašike brašna 1 Šolja od 200 ml pileće supe(dodati još supe ukoliko je sos gust jako) 1 Kašika limunovog soka 300 ml Neutralne pavlake za kuvanje Suvi peršun So po ukusu Priprema: Meso iseći posoliti i pobiberiti meso utapati u brašno .Zagrejati ulje i peći meso da porumeni sa jedne i druge strane oko 5-10 minuta prebaciti meso u pleh .U istom tiganju gde smo pržili meso dinstati crni luk i beli luk,pečurke dinstati dok ne omekšaju sipati preko mesa .Opet u isti tiganj zagrejati ulje i dodati oko 3 kašike brašna kada se proprži dodati pileću supu ,1 kašiku limunovog soka,1 čašu pavlake za kuvanje sipati preko pečuraka i mesa.Zapeći na 180 stepeni oko 45 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru