Piletina sa pečurkama u sosu
Sastojci:
Pileće belo meso isečeno na veće komade
1 Glavica crnog luka,pečurke
2 Čena belog luka
So,biber
Za sos:
3-4 Kašike ulja
3 Kašike brašna
1 Šolja od 200 ml pileće supe(dodati još supe ukoliko je sos gust jako)
1 Kašika limunovog soka
300 ml Neutralne pavlake za kuvanje
Suvi peršun
So po ukusu
Priprema:
Meso iseći posoliti i pobiberiti meso utapati u brašno .Zagrejati ulje i peći meso da porumeni sa jedne i druge strane oko 5-10 minuta prebaciti meso u pleh .U istom tiganju gde smo pržili meso dinstati crni luk i beli luk,pečurke dinstati dok ne omekšaju sipati preko mesa .Opet u isti tiganj zagrejati ulje i dodati oko 3 kašike brašna kada se proprži dodati pileću supu ,1 kašiku limunovog soka,1 čašu pavlake za kuvanje sipati preko pečuraka i mesa.Zapeći na 180 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment