Testenina sa tunjevinom i prazilukom,savršen brz i ukusan ručak
Sastojci:
300 g Omiljene vrste testenine
1/2 Praziluka
Maslinovo ulje
100 ml Kuvanog paradajza
Začin,so,biber
1 Konzerva tunjevine
Priprema:
Prvo,skuvajte testeninu prema upustvu na pakovanju.Nakon što se skuva,ocedite je i ostavite sa strane..U tiganju,na umerenoj vatri,zagrejte malo maslinovog ulja.Dodajte iseckan praziluk i dinstajte ga dok ne omekša i postane blago zlatno smfđi.Sada je vreme da dodate začin po vašem ukusu.Dodajte prstohvat soli i bibera,kao i ostale omljene začine.Promešajte kako bi se začini sjedinili sa prazilukom.U tiganj dodajte kuvani paradajz.To će dodati bogatstvo ukusa i teksture vašem sosu.Pustite da se sos krčka nekoliko minuta dok višak tečnosti ne ispari.Dok se sos krčka,otvorite konzervu tunjevine i ocedite je.Dodajte tunjevinu u tiganj sa sosom i blago je propržite kako bi se ukusi sjedinili.Vaš sos je sada gotov!Sipajte ga preko skuvane testenine i nežno promešajte kako bi se svi sastojci ravnomerno rasporedili.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment