Tikvice sa vodenim pahuljicama imaju bolji ukus od mesa.

Sastojci: 1 Tikvica 1 Šargarepa 2 Jaja 100 gr Sira Peršun 1 Krompir 1 Čen belog luka,so Crni biber 1 Kašičica provanskog bilja Paprika 4 Kašike ovsene kaše 2 Kašike brašna Maslinovo ulje Pržite sa obe strane 4-5 minuta Za sos: 2 Kašike pavlake ili jogurta 1 Kašika majoneza Mirođija 1 Kašičica mlevenog belog luka 1 Kašičica dimljene paprike u prahu Priprema: Tikvicu izrendati posoliti i ostyviti da pusti vodu.Izrendati 1 šargarepu dodati u tikvice ,2 jaja,100 gr sira rendanog ,peršuna seckanog ,1 rendani krompir,1 čen belog luka,so,crni biber,1 kašičica prvolanskog bilja,paprika dobro promešati.4 kašike ovsene kaše izblendirati u blenderu posuti po smesi promešati ostaviti oko 15 minuta da ljuspice nabubre.U tanjir dodati 2 kašike brašna .Sipati u tiganj maslinovo ulje zagrejati i formirati štapiće .Pržiti oko 4-5 minuta sa obe strane.Umutiti 2 kašike pavlake ili jogurta,1 kašiku majoneza,mirođiju,1 kašičicu sušenog belog luka,1 kašičicu dimljene paprike u prahu.Izmešati.Izvaditi štapiće na tanjir. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru