Tikvice sa vodenim pahuljicama imaju bolji ukus od mesa.
Sastojci:
1 Tikvica
1 Šargarepa
2 Jaja
100 gr Sira
Peršun
1 Krompir
1 Čen belog luka,so
Crni biber
1 Kašičica provanskog bilja
Paprika
4 Kašike ovsene kaše
2 Kašike brašna
Maslinovo ulje
Pržite sa obe strane 4-5 minuta
Za sos:
2 Kašike pavlake ili jogurta
1 Kašika majoneza
Mirođija
1 Kašičica mlevenog belog luka
1 Kašičica dimljene paprike u prahu
Priprema:
Tikvicu izrendati posoliti i ostyviti da pusti vodu.Izrendati 1 šargarepu dodati u tikvice ,2 jaja,100 gr sira rendanog ,peršuna seckanog ,1 rendani krompir,1 čen belog luka,so,crni biber,1 kašičica prvolanskog bilja,paprika dobro promešati.4 kašike ovsene kaše izblendirati u blenderu posuti po smesi promešati ostaviti oko 15 minuta da ljuspice nabubre.U tanjir dodati 2 kašike brašna .Sipati u tiganj maslinovo ulje zagrejati i formirati štapiće .Pržiti oko 4-5 minuta sa obe strane.Umutiti 2 kašike pavlake ili jogurta,1 kašiku majoneza,mirođiju,1 kašičicu sušenog belog luka,1 kašičicu dimljene paprike u prahu.Izmešati.Izvaditi štapiće na tanjir.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment