Torta Fijadora-Starinska čokoladna torta

Sastojci za tamnu koru: 6 Jaja 6 Kašika šećera 10 g Vanilin šećera 6 Kašika mlevenih oraha 3 Kašike brašna 2 Kašike kakaoa Svetla kora: 5 Belanjaca 6 Kašika šećera 10 g Vanilin šećera 150 g Seckanih oraha 1 Kašika brašna Fil: 5 Žumanaca 1 Celo jaje 8 Kašika šećera 10 g Vanilin šećera 100 g Čokolade 250 g Putera(margarina) 200 g Šlaga Priprema: U činju dodati 6 jaja odvojiti 6 belanjaca i 6 žumanaca .Belanjca umutiti u čvrst sneg ,dodamo 6 žumanaca sa 6 kašika šećera ,1 kesicu vanilin šećera.U 6 kašika mlevenih oraha dodamo 3 kašike brašna ,2 kašike kakaoa dobro izmešamo i dodamo u umućena jaja sve lagano sjedinimo i sipamo u pleh nauljen i obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta.Za to vreme pripremamo za drugu koru:iseckamo 150 gr oraha dodamo u činiju odvojimo 5 belanjaca i umutimo u čvrst sneg dodajemo 6 kašika šećera i mutimo ,1 kesicu vanilin šećera ,seckane orahe i 1 kašiku brašna izmešamo žicom sipamo u pleh nauljen i obložen pek papirom pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta.Ostavimo kore da se ohlade tamnu koru presečemo na pola stavimo na tacnu i pravimo fil:u 6 žunanaca dodamo 1 celo jaje,8 kašika šećera,1 vanilin šećer umutimo da bude penasto sipamo u šerpu pa kuvamo na pari oko 15 minua dok se ne zgusne dodamo oko 100 g čokolade mešamo dok se ne istopi sklonimo sa ringle i dodamo 1 puter mešamo dok se ne istopi pa ostavimo da se fil ohladi .Premažemo prvu koru filom stavimo koru od seckanih oraha premažemovfilom pa stavimo i tamnu koru opet premažemo fil kada se ohladi dekorišemo preko šlagom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru