Trouglovi sa višnjama

Sastojci: 500 g Gotovih kora 500 g Zamrznutih višanja 200 g Šećera 200 gr Griza 1 Prašak za pecivo 180 ml Ulja 360 gr Gazirane vode Malo šećera u prahu 1 Vanilin šećer Priprema: U činiju dodati 200 gr šećera,200 gr griza,1 prašak za pecivo sjediniti sastojke žicom .Dodati 180 ml ulja i 360 ml gazirane vode sastojke izmršati žicom.Potrebno je 500 gr tankih kora za pitu i baklave.Sredinu kore poprskati sa jednom kašikom fila poklopiti jednu trećinu kore fil promršati i poprskati koru sa jednom kašikom fila poklopiti drugu trećinu kore.Potrebno je 500 gr višanja(može i više)iz zamrzivača oceđenih od soka rasporediti malo višanja preko kore koru staviti u trougao.Ređati u pleh od električnog šporeta obložen papirom za pečenje postupak ponoviti sa preostalim korama.Preostalim filom premazati pitu alo fila ne preostane premazati uljem.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.Posuti sa malo šećera u prahu pomešan sa vanilin šećerom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru