Bakin rolat
Sastojci za koru:
6 Jaja
6 Kašika šećera
1 Vanilin šećer
5 Kašika brašna
1 Kašičica praška za pecivo
1 Kašika kakaoa
Za fil:
1 Tegla kompota od breskve
5 Kašika džema od breskve
Priprema:
U belanjca umutite čvrst šam postepfno dodajući šećer i vanilin šećer.Kada se dobro umuti,dodajte žumanca,sastojke dobro izmiksajte,pa na kraju umešajte prašak za pecivo i brašno.Odvojite 5 kašika od umućene smese,pa u njega dodajte kakao.Breskve iz kompota dobro ocedite,isecite na kriške,pa poređajte u pleh preko papira za pečenje jednu do druge.Preko breskvi sipajte žutu masu i poravnajte,preko toga kašikom nanesite kakao-testo i sve prošarajte.Koru pecite na 180 stepeni oko 10 minuta.Preokrenite je na vlažnu krpu i skinite papir za pečenje.Na breskve nanesite džem i umotajte u rolat.Pokrijte ga krpom i ostavite da se ohladi.Secite na parčiće željene veličine.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment