Čokoladna torta sa kokosom
Sastojci:
4 Jaja
2 Kašike skroba
2 Kyšike kykaoa
2 Kašike šećera
Prstohvat soli
Kokosov krem:
300 ml Mleka
2 Kašike skroba
2 Kašike šećera
100 gr Kokosovoh pahuljica
40-80 gr Čokolade za glazuru
Priprema:
U činiju odvojiti 4 jaja ,prstohvat soli umutiti u čvrst sneg.U žumanca dodati kakao,šećer skrob umutiti žicom dodati umućena belanjca sve lagano sjediniti .Sipati u gumeni kalup .U šerpu sipati 300 ml mleka ,2 kašike skroba,2 kašike šećera,100 gr kokosovih pahuljica mešati dok se ne zgusne.Pečeni biskvit izručiti na dasku preseći na pola vratiti nazad u kalup pa premazati filom staviti gore drugu kotu premazati otopljenom čokoladom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment