Huš gulaš

Sastojci: 1 kg Goveđeg mesa 500 g Crnog luka 1 dl Ulja Kašika masti,so,biber Biljni začin Lovorov list Majoran,malo cimeta 1 dl Belog vina Kašičica ljute začinske paprike 2 Kašike ljutog paradajza -pirea Kašičica slatke začinske paprikePola kašičice začina šetraj 3 Čena belog luka 50 g Slanine Mleveni kim,peršun Kašika gustina,malo vode Priprema: Na ulju i masti propržite luk isečen na rebarca,meso isečeno na kockice i obe vrste začinske paprike ,pa nalijte vodomi dinstajte na tihoj vatri dok meso malo ne omekša.Meso izvadite iz safta,a u saft dodajte pire od paradajza i brašno razmućeno u vodi,pa dinstajte dolivajući po potrebi vodu.Saft propasirajte,vratite u njega meso i dodajte ostale začine ,nalijte vino i dinstajte još nekoliko minuta.Kao prilog poslužite slani krompir. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru