Huš gulaš
Sastojci:
1 kg Goveđeg mesa
500 g Crnog luka
1 dl Ulja
Kašika masti,so,biber
Biljni začin
Lovorov list
Majoran,malo cimeta
1 dl Belog vina
Kašičica ljute začinske paprike
2 Kašike ljutog paradajza -pirea
Kašičica slatke začinske paprikePola kašičice začina šetraj
3 Čena belog luka
50 g Slanine
Mleveni kim,peršun
Kašika gustina,malo vode
Priprema:
Na ulju i masti propržite luk isečen na rebarca,meso isečeno na kockice i obe vrste začinske paprike ,pa nalijte vodomi dinstajte na tihoj vatri dok meso malo ne omekša.Meso izvadite iz safta,a u saft dodajte pire od paradajza i brašno razmućeno u vodi,pa dinstajte dolivajući po potrebi vodu.Saft propasirajte,vratite u njega meso i dodajte ostale začine ,nalijte vino i dinstajte još nekoliko minuta.Kao prilog poslužite slani krompir.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment