Kari od povrća
Sastojci:
2 Glavice ljubičastog luka
2 Kašike ljutog senfa
1 Ljuta papričica
500 g Karfiola
1 Batat ili običan krompir
1 Plavi patlidžan
2 Šargarepe
Manja konzerva pelata
4 Čena belog luka
Kašika đumbira u prahu
Kašika ljutog karija u prahu
600 ml Bujona od povrća
100 g Boranije
Kašičica začina garam masala
2 Sveža paradajza
So,manja vezica svežih listova korijandera,ulje
Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejte ulje,pa dodajte usitnjen luk,senf i ljutu papričicu.Dinstajte pet minuta,a potom dodajte usitnjeno povrće,karfiol,krompir,patlidžan,šargarepu,paradajz iz konzerve,beli luk,kurkumu i đumbir.Sve zalijte bujonom,dodajte pola kašičice soli,pa posudu napola poklopite i ostavite da se krčka oko pola sata.Pred kraj kuvanja dodajte boraniju,gram masalu i iseckan svež paradajz.Kuvajte još pet minuta,pospite seckanim korijanderom i poslužite s pirinčem.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment