Kari od povrća

Sastojci: 2 Glavice ljubičastog luka 2 Kašike ljutog senfa 1 Ljuta papričica 500 g Karfiola 1 Batat ili običan krompir 1 Plavi patlidžan 2 Šargarepe Manja konzerva pelata 4 Čena belog luka Kašika đumbira u prahu Kašika ljutog karija u prahu 600 ml Bujona od povrća 100 g Boranije Kašičica začina garam masala 2 Sveža paradajza So,manja vezica svežih listova korijandera,ulje Priprema: U dubljoj šerpi zagrejte ulje,pa dodajte usitnjen luk,senf i ljutu papričicu.Dinstajte pet minuta,a potom dodajte usitnjeno povrće,karfiol,krompir,patlidžan,šargarepu,paradajz iz konzerve,beli luk,kurkumu i đumbir.Sve zalijte bujonom,dodajte pola kašičice soli,pa posudu napola poklopite i ostavite da se krčka oko pola sata.Pred kraj kuvanja dodajte boraniju,gram masalu i iseckan svež paradajz.Kuvajte još pet minuta,pospite seckanim korijanderom i poslužite s pirinčem. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru