Madras piletina
Sastojci:
1 Veliko pile: Za marinadu: 2 Kašike ljutog biljnog začina
2 Čili papričice
Pola kašičice cimeta
Kašičica mlevenog muškatnog oraha
Manja glavica luka
Glavica belog luka
Komad svežeg džumbira
Kašičica ljute začinske paprike
1 Limun,kašika žutog šećera
Soja sos
Majčina dušica
Maslinovo ulje,so,biber,peršun
Priprema:
Pomešajte u blenderu sve sastojke navedene za marinadu i blendirante dok ne dobijete ujednačenu kašu.Pile isecite na krupnije komade,posolite ih i pobiberite,pa ubacite u veću kesu i prelijte kašom.Kesu dobro zavežite i blago rukama gnječite da se marinada lepo rasporedi po mesu.Ostavite kesu u frižideru dva sata ili da prenoći.Zagrejte rernu na 250 stepeni,a piletinu prebacite u pleh podmazan maslinovim uljem.Pokrijte pleh uljem i pecite oko sat vremena.Pre služenja ukrasite seckanim peršunom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment