Madras piletina

Sastojci: 1 Veliko pile: Za marinadu: 2 Kašike ljutog biljnog začina 2 Čili papričice Pola kašičice cimeta Kašičica mlevenog muškatnog oraha Manja glavica luka Glavica belog luka Komad svežeg džumbira Kašičica ljute začinske paprike 1 Limun,kašika žutog šećera Soja sos Majčina dušica Maslinovo ulje,so,biber,peršun Priprema: Pomešajte u blenderu sve sastojke navedene za marinadu i blendirante dok ne dobijete ujednačenu kašu.Pile isecite na krupnije komade,posolite ih i pobiberite,pa ubacite u veću kesu i prelijte kašom.Kesu dobro zavežite i blago rukama gnječite da se marinada lepo rasporedi po mesu.Ostavite kesu u frižideru dva sata ili da prenoći.Zagrejte rernu na 250 stepeni,a piletinu prebacite u pleh podmazan maslinovim uljem.Pokrijte pleh uljem i pecite oko sat vremena.Pre služenja ukrasite seckanim peršunom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru