Pileći file sa pirinčem

Sastojci: 1 kg Pilećih prsa 1 Ljubičasti luk 1 Beli luk Biljno ulje Ostaviti luk na stranu 1 Kašiku ulja So,biber Suvi bosiljak 1 Kašika paradajz paste 150 ml Vode 1 Šolju pirinča Priprema: Pileća prsa iseckati na veće kocke .Iseckati ljubičasti i beli luk sipati ulje u tiganj zagrejati dinstati luk izručiti u činiju sipati još malo ulja i pržiti meso sa svih strana da dobije boju .Dodati so,biber,suvi bosiljak luk sjediniti sa mesom ,dodati 1 kašiku paradajz paste ,150 ml vode sipati donstati poklopljeno oko 20 minuta ,dodati 1 šargarepu iseckanu ,biber,1 papriku iseckati ,peršun .Sipati 2 kašike ulja zagrejati pa dodati luk i povrće dinstati nekoliko minuta zajedno sa paprikom .Dodati 1 šolju pirinča ,soli i 2 šolje vode kuvati poklopljeno oko 10 minuta.Posuti seckanim peršunom i pomešati sa pirinčem . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru