Pileći file sa pirinčem
Sastojci:
1 kg Pilećih prsa
1 Ljubičasti luk
1 Beli luk
Biljno ulje
Ostaviti luk na stranu
1 Kašiku ulja
So,biber
Suvi bosiljak
1 Kašika paradajz paste
150 ml Vode
1 Šolju pirinča
Priprema:
Pileća prsa iseckati na veće kocke .Iseckati ljubičasti i beli luk sipati ulje u tiganj zagrejati dinstati luk izručiti u činiju sipati još malo ulja i pržiti meso sa svih strana da dobije boju .Dodati so,biber,suvi bosiljak luk sjediniti sa mesom ,dodati 1 kašiku paradajz paste ,150 ml vode sipati donstati poklopljeno oko 20 minuta ,dodati 1 šargarepu iseckanu ,biber,1 papriku iseckati ,peršun .Sipati 2 kašike ulja zagrejati pa dodati luk i povrće dinstati nekoliko minuta zajedno sa paprikom .Dodati 1 šolju pirinča ,soli i 2 šolje vode kuvati poklopljeno oko 10 minuta.Posuti seckanim peršunom i pomešati sa pirinčem .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment