Rižoto sa prasom
Sastojci:
300 g Prase
Velika šolja pirinča
2 Šargarepe
1 Čen belog luka
Ulje,20 g putera
Začini:
so,biber,vegeta,peršun
Priprema:
Šargarepu i prasu oprati izrezati na kolutiće,potom prasu obariti u ključaloj vodi 2-3 minuta.Očistiti češnje belog luka.U posudu nasuti 3 kašike ulja i dodati 20 g putera.U zagrejanu masnoću istresti obarenu prasu i dinstati par minuta.Zatim,dodati šargarepu i sve zajedno prodinstati 2-3 minuta.Prasi i šargarepi dodati oprani pirinač ,te sve lagano izmešati.Dodati začine po želji,i nasuti 400 ml vode.Poklopiti i ostaviti da se kuha dok voda ne ispari ili dok pirinač ne bude mekan.Pred kraj dodati beli luk i kuhati još 2 minuta.Na kraju dodati iseckyn peršun i servirati toplo uz neko meso.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment