Rozen torta
Sastojci:
1 Pakovanje kora za rozen tortu
Fil:
200 ml Mleka(ili vode koliko je posno)
200 gr Šećera
2 Vanilin šećera
250 g Margarina ili maslaca(postan margarin ukoliko je postan kolač)
400 gr Mlevenih oraha
Glazura:
200 gr Šećera u prahu
1 Kašika limunovog soka
Malo prehrambene crvene boje za torte i kolače
4 Kašike vruće vode
Tortu stavite na sobnoj temperaturi da se glazura na vazduhu suši
Priprema:
U šerpu sipati 200 gr šećera,2 kesice vanilin šećera,200 ml mleka promešati da proključa ostaviti da vri 2-3 minuta dodati 250 gr maslaca ili margarina i ostaviti da se to istopi ,dodati mlevene orahe oko 400 gr sve lfpo sjediniti preručiti u staklenu činiju i ostaviti na sobnoj temperaturi da se hladi .Filovati kore preklapati kore i tako sve ponavljati dok ima fila .Za rozu glazuru potrebno vam je da stavite u jednu činijicu jednu kašičicu limunovog soka i vrlo malo prehrambene boje za kolače .Zatim dodate boju u 200 gr šećera u prahu i prokuvalu vodu 4 kašike izmešati .Premazati kolač bojom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment