Rozen torta

Sastojci: 1 Pakovanje kora za rozen tortu Fil: 200 ml Mleka(ili vode koliko je posno) 200 gr Šećera 2 Vanilin šećera 250 g Margarina ili maslaca(postan margarin ukoliko je postan kolač) 400 gr Mlevenih oraha Glazura: 200 gr Šećera u prahu 1 Kašika limunovog soka Malo prehrambene crvene boje za torte i kolače 4 Kašike vruće vode Tortu stavite na sobnoj temperaturi da se glazura na vazduhu suši Priprema: U šerpu sipati 200 gr šećera,2 kesice vanilin šećera,200 ml mleka promešati da proključa ostaviti da vri 2-3 minuta dodati 250 gr maslaca ili margarina i ostaviti da se to istopi ,dodati mlevene orahe oko 400 gr sve lfpo sjediniti preručiti u staklenu činiju i ostaviti na sobnoj temperaturi da se hladi .Filovati kore preklapati kore i tako sve ponavljati dok ima fila .Za rozu glazuru potrebno vam je da stavite u jednu činijicu jednu kašičicu limunovog soka i vrlo malo prehrambene boje za kolače .Zatim dodate boju u 200 gr šećera u prahu i prokuvalu vodu 4 kašike izmešati .Premazati kolač bojom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru