Sočiva s tikvicama
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
2 Srednje šargarepe
2 Mlade tikvice
70 g Narandžastog sočiva
400 g Pelata paradajza
2 Čena belog luka
1 Kašičica seckane sveže mirođije
Supa od povrća iz kocke po potrebi
2 Kašike jabukovog sirćeta
Ulje,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu oguliti i izrendati nakrupno,tikvice takođe oguliti i iseći na krupnije kocke beli luk ispasirati.U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati šargarepu ,te i nju kratko propržiti .Ubaciti tikvice i naliti supom od povrća da sastojci ogreznu.Kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice napola ne omekšaju.Dodati pelat paradajza i pasirani beli luk,pa kuvati dok ne proključa.Umešati sočivo posoliti i pobiberiti i začiniti mirođijom.Nadalje kuvati dok svi sastojci ne omekšaju,a jelo ne dobiju željenu gustinu .U gotovo jelo umešati jabukovo sirće.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment