Sočiva s tikvicama

Sastojci: 1 Veća glavica crnog luka 2 Srednje šargarepe 2 Mlade tikvice 70 g Narandžastog sočiva 400 g Pelata paradajza 2 Čena belog luka 1 Kašičica seckane sveže mirođije Supa od povrća iz kocke po potrebi 2 Kašike jabukovog sirćeta Ulje,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu oguliti i izrendati nakrupno,tikvice takođe oguliti i iseći na krupnije kocke beli luk ispasirati.U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati šargarepu ,te i nju kratko propržiti .Ubaciti tikvice i naliti supom od povrća da sastojci ogreznu.Kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice napola ne omekšaju.Dodati pelat paradajza i pasirani beli luk,pa kuvati dok ne proključa.Umešati sočivo posoliti i pobiberiti i začiniti mirođijom.Nadalje kuvati dok svi sastojci ne omekšaju,a jelo ne dobiju željenu gustinu .U gotovo jelo umešati jabukovo sirće. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru