Sočni čokoladni kuglof

Sastojci za biskvit: 120 g Maslaca 110 ml Ulja 300 g Šećera(pola smeđe,pola beli) 1 Vanilin šećer 1 Manja kašičica arome vanilin 3 Jaja 240 g Mlaćenice (1 tekući jogurt+mleka) 280 g Glatkog brašna 90 g Kakaoa 1 Prašak za pecivo 1 Kašičica sode bikarbone 1 Kašičica soli Miksati penasto maslac,šećer,ulje,dodati jedno po jedno jaje,prosejane suhe sastojke(kakao i brašno,prašak i sodu)te naizmence dodavati i mlaćinicu.Umiksati glatku gustu smesu za biskvit .Namastiti kalup za kuglof 25 cm. Maslacem,po potrebi posuti brašnom.Krema: 350 gr Krem sira(kombinacija abc i maskarpone,može bilo koji po vašem izboru) 50 g šećera,1 jaje 1 kašičica vanilin ekstrakta 2 Kašike nutele Umiksati sastojke za smesu i staviti u poping kesu.Kalup za kuglof do pola napuniti smesom za biskvit- malo špatulom podići rubove da da krema ne curi- potom poping vrećicom dodati kremu,i završiti drugom polovinom biskvitne smese.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.Ohlađeno preliti ganacheom: 150 g čokolade 150 ml Pavlake za šlag Otopiti na pari preliti kuglof. Priprema: Za biskvit u činiju dodati 120 g maslaca ,šećer,vanilin šećer,jaja,ulje,brašno ,sodu bikarbonu ,kakao izmiksati sve sastojke i sipati u kalup nauljen i posut brašnom peći na 180 stepeni oko 60 minuta . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru