Sočni čokoladni kuglof
Sastojci za biskvit:
120 g Maslaca
110 ml Ulja
300 g Šećera(pola smeđe,pola beli)
1 Vanilin šećer
1 Manja kašičica arome vanilin
3 Jaja
240 g Mlaćenice (1 tekući jogurt+mleka)
280 g Glatkog brašna
90 g Kakaoa
1 Prašak za pecivo
1 Kašičica sode bikarbone
1 Kašičica soli
Miksati penasto maslac,šećer,ulje,dodati jedno po jedno jaje,prosejane suhe sastojke(kakao i brašno,prašak i sodu)te naizmence dodavati i mlaćinicu.Umiksati glatku gustu smesu za biskvit .Namastiti kalup za kuglof 25 cm.
Maslacem,po potrebi posuti brašnom.Krema:
350 gr Krem sira(kombinacija abc i maskarpone,može bilo koji po vašem izboru)
50 g šećera,1 jaje
1 kašičica vanilin ekstrakta
2 Kašike nutele
Umiksati sastojke za smesu i staviti u poping kesu.Kalup za kuglof do pola napuniti smesom za biskvit- malo špatulom podići rubove da da krema ne curi- potom poping vrećicom dodati kremu,i završiti drugom polovinom biskvitne smese.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.Ohlađeno preliti ganacheom:
150 g čokolade
150 ml Pavlake za šlag
Otopiti na pari preliti kuglof.
Priprema:
Za biskvit u činiju dodati 120 g maslaca ,šećer,vanilin šećer,jaja,ulje,brašno ,sodu bikarbonu ,kakao izmiksati sve sastojke i sipati u kalup nauljen i posut brašnom peći na 180 stepeni oko 60 minuta .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment