Starinska čorba od govedine i povrća
Sastojci:
5-6 Kašika biljnog ulja
180 gr Crnog luka
500 gr Junećeg mesa za dinstanje
So,crni biber
80 gr Celera(koren)
3 Čena belog luka
400 gr Pasiranog paradajza
200 gr Šargarepe
100 gr Kukuruza slatkog
400 gr Krompira
2 L Tople vode
2 Lovorova lista
350 gr Graška
Pola kašičice ljute paprike
1 Kašika šećera
Pola veze šećera
Priprema:
Na jakoj vatri ugrejati 5-6 kašika ulja .Zatim dodati 180 gr narendanog luka i dinstati ga na 4-5 minuta.Zatim dodati 500 g govedine za pasiranje.Dodati 1 kašičicu soli i pola kašičice papra.Sve to promešati i smanjiti vatru na srednje jaku.I sve to dinstati 7-8 minuta.Zatim dodati 80 gr narendanog korena celera.Dodati 400 g pasirane rajčice i dinstati 7-8 minuta.Zatim dodati 200 g naseckane šargarepe,100 gr kukuruza šećerca,400 gr naseckanog krompira.Sve promešati.Zatim dodati 800 ml vrele vode.Dodati 2 lista lovora.Sve promešati poklopiti i kuvati 60-65 minuta.Uz povremeno mešanje i dolivanje vode.Nakon 60 minuta kuvanja.Dodati 350 gr graška.Dodati pola kašičice ljute papričice.Dodati 1 kašičicu soli 1 kašiku šećera.Dodati pola vezice peršuna.Poklopiti i kuvati još 35-40 minuta.Ukupno doliti odprilike 2 Litre vode.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment