Starinska čorba od govedine i povrća

Sastojci: 5-6 Kašika biljnog ulja 180 gr Crnog luka 500 gr Junećeg mesa za dinstanje So,crni biber 80 gr Celera(koren) 3 Čena belog luka 400 gr Pasiranog paradajza 200 gr Šargarepe 100 gr Kukuruza slatkog 400 gr Krompira 2 L Tople vode 2 Lovorova lista 350 gr Graška Pola kašičice ljute paprike 1 Kašika šećera Pola veze šećera Priprema: Na jakoj vatri ugrejati 5-6 kašika ulja .Zatim dodati 180 gr narendanog luka i dinstati ga na 4-5 minuta.Zatim dodati 500 g govedine za pasiranje.Dodati 1 kašičicu soli i pola kašičice papra.Sve to promešati i smanjiti vatru na srednje jaku.I sve to dinstati 7-8 minuta.Zatim dodati 80 gr narendanog korena celera.Dodati 400 g pasirane rajčice i dinstati 7-8 minuta.Zatim dodati 200 g naseckane šargarepe,100 gr kukuruza šećerca,400 gr naseckanog krompira.Sve promešati.Zatim dodati 800 ml vrele vode.Dodati 2 lista lovora.Sve promešati poklopiti i kuvati 60-65 minuta.Uz povremeno mešanje i dolivanje vode.Nakon 60 minuta kuvanja.Dodati 350 gr graška.Dodati pola kašičice ljute papričice.Dodati 1 kašičicu soli 1 kašiku šećera.Dodati pola vezice peršuna.Poklopiti i kuvati još 35-40 minuta.Ukupno doliti odprilike 2 Litre vode. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru