Knedle sa šljivama

Sastojci: 200-300 g Prezli 50 g Maslaca 5 Kašika ulja 200 g Šećera Testo: 800 g Krompira 350 g Brašna Pola kašičice soli 30 g Maslaca ili 30 ml ulja 1 Jaje Priprema: Krompir sa korom staviti da se kuva.Može i bez kore al će tad biti potrebno više brašna.Prezle pržiti na 50 g maslaca i 5 kašika ulja i ostaviti da se ohladi.Testo: Skuvamo krompir očistimo koru,izgnječiti ga ili izmiksati i ostaviti da se prohladi(hladan će manje upiti brašna a to je bitno za mekoću knedle).Zatim dodati brašno,so,jaje i maslac(ili ulje).Umesiti testo,rasklagijati na radnoj površini brašnjavoj podlozi,iseći na kvadratiće i stavljati šljive.Zatvoriti prstima i oblikovati mrđu dlanovima knedle.U provrelu vodu(sa malo ulja)stavljati red knedli.Kuvati dok ne isplivaju na površinu pa još dodatnih 3-4 minuta.U prohlađene prezle dodati oko 200 g šećera.Skuvane knedle odmah uvaljati u pripremljene prezle.Služiti kako ko voli,sa ili bez još dodatog šećera,sa ili bez kisele pavlake. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru