Leskovačka Mućkalica

Sastojci: 500 gr Svinjskog mesa od vrata 500 gr Paradajza 500 gr Paprika (crvenih i zelenih) 3 Ljute feferonke 2-3 Crna luka 3-4 Čena belog luka 2-3 Suve paprike So,biber,maslinovo ulje Po želji vegeta Priprema: Meso prvo pobiberiti i posoliti sipati malo maslinovog ulja zagrejati i ispeći meso sa obe strane da lepo porumeni dok se meso peče u šerpu sipati oko 1 l vode da proključa zatim staviti oko 500 gr paradajza .Kada je meso gotovo vaditi ga na dasku i seći.Rernu uključiti na 250 stepeni i peći paprike sa jedne i druge strane.Paradajz izvaditi iz vode na tanjir i skidati mu kožicu isto tako i sa paprika skidati kožicu .U šerpu sipati malo maslinovog ulja iseckati crni i beli luk dodati ga i dinstati ,iseckati zelfnu papriku na kockice pa dodati na luk i dodali papriku koju smo ispekli u rerni ,dodati i bareni paradajz dinstati nekoliko minuta pa dodati iseckano meso i još kuvati oko 5-10 minuta.Dodati začine bibera,soli,vegete po želji.Kada je skuvano sipati u pleh i peći na 250 stepeni oko 20 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru