Lovački đuveč iz rerne sa piletinom

Sastojci: 400-500 g Piletine Začine dodajte po svom ukusu 1 Crni luk 1/2 Praziluka 1-2 Papričice 1-2 Šargarepe 1 Paprika 100 g Pirinča 1 kg Krompira 250-300 ml Paradajz sosa 250 ml Vode Priprema: U tiganj sipati ulje piletinu svako parče uvaljati u sve začine izmešane sa malo ulja i pržiti na vrelom ulju sa jedni i sa druge strane kada je gotova vaditi u vatrostalnu posudu iseckati 1 glavicu crnog luka dodati u tiganj gde se pržila piletina praziluk iseckati na pola pa i njega dinstati na umerenoj temperaturi dodati iseckanu šargarepu i papriku sve zajedno dinstati dodati oprani pirinač,naseckani krompir i dalje pržiti dok krompir ne uvati koricu dodati ostatak začina po svom ukusu dodati paradajz sosa oko 200 ml izmešati sve i dodati 250 ml vode sipati sve preko mesa poklopiti činiju i peći na 200 stepeni oko 45 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru