Lovački đuveč iz rerne sa piletinom
Sastojci:
400-500 g Piletine
Začine dodajte po svom ukusu
1 Crni luk
1/2 Praziluka
1-2 Papričice
1-2 Šargarepe
1 Paprika
100 g Pirinča
1 kg Krompira
250-300 ml Paradajz sosa
250 ml Vode
Priprema:
U tiganj sipati ulje piletinu svako parče uvaljati u sve začine izmešane sa malo ulja i pržiti na vrelom ulju sa jedni i sa druge strane kada je gotova vaditi u vatrostalnu posudu iseckati 1 glavicu crnog luka dodati u tiganj gde se pržila piletina praziluk iseckati na pola pa i njega dinstati na umerenoj temperaturi dodati iseckanu šargarepu i papriku sve zajedno dinstati dodati oprani pirinač,naseckani krompir i dalje pržiti dok krompir ne uvati koricu dodati ostatak začina po svom ukusu dodati paradajz sosa oko 200 ml izmešati sve i dodati 250 ml vode sipati sve preko mesa poklopiti činiju i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment