Marinirane piletina sa grčkim jogurtom,,limunom i začinski biljem
Sastojci:
4 Pileća prsa,so
150 gr Grčkog jogurta
Pola kašičice crnog bibera
1 Kašika belog luka u prahu
2 Kašike slatke dimljene paprike u prahu
1 Kašičica suvog origana(ili timjana)
Maslinovo ulje
Sok od jednog limuna
40 gr Putera
Priprema:
Piletinu zarezati po polovini.Posoliti sa obe strane.U činiju dodati 150 gr grčkog jogurta,dodati pola kašičice gtčkog mlevenog kima,dodati 1 kašičicu češnjaka u prahu,2 kašičice dimljene mlevene paprike u prahu.Dodati jednu kašiku suvog origana(ili timjana),2 kašike maslinovog ulja.I na kraju dodati sok od jednog limuna i sve to dobro izmešati.Dodati piletinu i ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta,a u najboljem slučaju 24 sata.Na srednje jakoj vatri zagrejati 3 kašike maslinovog ulja.Zagrejati ulje i pržiti piletinu 7-8 minuta.Zatim okrenuti i dodati 40 g maslaca i pržiti još 7-8 minuta.Prebaciti piletinu na dasku za rezanje i ostaviti da odmori 10 minuta pre rezanja.Posuti seckanim lukom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment