Marinirane piletina sa grčkim jogurtom,,limunom i začinski biljem

Sastojci: 4 Pileća prsa,so 150 gr Grčkog jogurta Pola kašičice crnog bibera 1 Kašika belog luka u prahu 2 Kašike slatke dimljene paprike u prahu 1 Kašičica suvog origana(ili timjana) Maslinovo ulje Sok od jednog limuna 40 gr Putera Priprema: Piletinu zarezati po polovini.Posoliti sa obe strane.U činiju dodati 150 gr grčkog jogurta,dodati pola kašičice gtčkog mlevenog kima,dodati 1 kašičicu češnjaka u prahu,2 kašičice dimljene mlevene paprike u prahu.Dodati jednu kašiku suvog origana(ili timjana),2 kašike maslinovog ulja.I na kraju dodati sok od jednog limuna i sve to dobro izmešati.Dodati piletinu i ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta,a u najboljem slučaju 24 sata.Na srednje jakoj vatri zagrejati 3 kašike maslinovog ulja.Zagrejati ulje i pržiti piletinu 7-8 minuta.Zatim okrenuti i dodati 40 g maslaca i pržiti još 7-8 minuta.Prebaciti piletinu na dasku za rezanje i ostaviti da odmori 10 minuta pre rezanja.Posuti seckanim lukom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru