Medena Kata,super ukusan i mekan kolač
Sastojci za koru:
200 gr Putera
150 gr Šećera
2 Kašike meda
1 Kašičica sode bikarbone
2 Jaja
450 gr Brašna
4 Kašike mleka
Za fil:
400 ml Mleka
4-5 Kašika šećera
4-5 Kašika kukuruznog skroba
1 Vanilin šećer
200 gr Putera
Malo mleka
1 Kašika ruma
Priprema:
U šerpu dodati puter,šećer,2 kašike meda sve lagano otopiti ,1 kašičicu sode bikarbone mešajte dok ne potamni ostaviti smesu da se ohladi dodati 2 jaja,4 kašike mleka,450 gr brašna sve umešati izručiti testo na radnu površinu i mesiti rukama podeliti na 4 dela za 4 kore razvući oklagijom i peći na 180 stepeni oko 7-8 minuta.Dok se testo hladi skuvati fil u šerpu sipati 400 ml mleka ,4-5 kašika šećera u preostalo mleko dodati 4-5 kašika gustina ili brašna ,u mleko dodati jedan vanilin šećer dodati smesu i mešati dok se ne zgusne ostaviti da se ohladi izmutiti 200 gr putera i dodavati u ohlađeni fil sve izmešati .Kore natopiti mlekom sa malo ruma fil podeliti na dva dela filovati prvu koru,dodati drugu koru namazati sa 4 kašike pekmeza ,preklopiti trećom korom i premazati ostatkom fila ,preklopiti sa 4 korom .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment