Medena Kata,super ukusan i mekan kolač

Sastojci za koru: 200 gr Putera 150 gr Šećera 2 Kašike meda 1 Kašičica sode bikarbone 2 Jaja 450 gr Brašna 4 Kašike mleka Za fil: 400 ml Mleka 4-5 Kašika šećera 4-5 Kašika kukuruznog skroba 1 Vanilin šećer 200 gr Putera Malo mleka 1 Kašika ruma Priprema: U šerpu dodati puter,šećer,2 kašike meda sve lagano otopiti ,1 kašičicu sode bikarbone mešajte dok ne potamni ostaviti smesu da se ohladi dodati 2 jaja,4 kašike mleka,450 gr brašna sve umešati izručiti testo na radnu površinu i mesiti rukama podeliti na 4 dela za 4 kore razvući oklagijom i peći na 180 stepeni oko 7-8 minuta.Dok se testo hladi skuvati fil u šerpu sipati 400 ml mleka ,4-5 kašika šećera u preostalo mleko dodati 4-5 kašika gustina ili brašna ,u mleko dodati jedan vanilin šećer dodati smesu i mešati dok se ne zgusne ostaviti da se ohladi izmutiti 200 gr putera i dodavati u ohlađeni fil sve izmešati .Kore natopiti mlekom sa malo ruma fil podeliti na dva dela filovati prvu koru,dodati drugu koru namazati sa 4 kašike pekmeza ,preklopiti trećom korom i premazati ostatkom fila ,preklopiti sa 4 korom . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru