Musaka od pohovanih karfiola

Sastojci: 1 kg Karfiola 400 g Mlevenog mesa 1 Glavica crnog luka So,biber 1 Kašičica suvog začina 3 Jaja,2 lovorova lista Biber u zrnu Ulje za prženje Za preliv: 180 g Kiselog mleka 2 Jaja 2 kašike mleka 100 g Kačkavalja Priprema: Karfiol iseći na cvetiće staviti u šerpu sipati vode da prekrije karfiol,dodamo 1 kašičicu suvog začina,2 lista lovora,biber u zrnu stavimo da se kuva par minuta izvadimo u činiju da se ohladi.Iseckamo 1 glavicu crnog luka,u tiganj sipamo malo ulja i zagrejemo dodamo luk,posolimo i dinstamo,400 gr mesa pržimo ,1 kašičicu bibera,1/2 kašičice suvog začina i sklonimo sa strane da se prohladi.Pripremimo smesu za pohovanje:Umutimo 3 jajeta,malo soli,karfiol valjamo u brašno i jaja i ređamo u tiganj i pržimo na vrelom ulju karfiol vadimo na salvetu da upije višak ulja ređamo karfiol u vatrostalnu posudu ,izručimo mleveno meso preko karfiola i ponovo ređamo karfiol umutimo dva jajeta,1 kiselu pavlaku,2 kašike mleka sve prelijemo preko karfiola i stavimo da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.Kada je musaka pečena pospemo sa 100 g rendanog kačkavalja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Konačno sam pronašao savršen recept za pileća prsa

Sve zajedno se peče Neodoljiv sočan kolač sa orasima i čokoladom!Brzo i ukusno_Coko cake

Đuveč- meso sa povrćem i pirinčem