Musaka od pohovanih karfiola
Sastojci:
1 kg Karfiola
400 g Mlevenog mesa
1 Glavica crnog luka
So,biber
1 Kašičica suvog začina
3 Jaja,2 lovorova lista
Biber u zrnu
Ulje za prženje
Za preliv:
180 g Kiselog mleka
2 Jaja
2 kašike mleka
100 g Kačkavalja
Priprema:
Karfiol iseći na cvetiće staviti u šerpu sipati vode da prekrije karfiol,dodamo 1 kašičicu suvog začina,2 lista lovora,biber u zrnu stavimo da se kuva par minuta izvadimo u činiju da se ohladi.Iseckamo 1 glavicu crnog luka,u tiganj sipamo malo ulja i zagrejemo dodamo luk,posolimo i dinstamo,400 gr mesa pržimo ,1 kašičicu bibera,1/2 kašičice suvog začina i sklonimo sa strane da se prohladi.Pripremimo smesu za pohovanje:Umutimo 3 jajeta,malo soli,karfiol valjamo u brašno i jaja i ređamo u tiganj i pržimo na vrelom ulju karfiol vadimo na salvetu da upije višak ulja ređamo karfiol u vatrostalnu posudu ,izručimo mleveno meso preko karfiola i ponovo ređamo karfiol umutimo dva jajeta,1 kiselu pavlaku,2 kašike mleka sve prelijemo preko karfiola i stavimo da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.Kada je musaka pečena pospemo sa 100 g rendanog kačkavalja.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment