Pileći paprikaš
Sastojci:
1/2 kg Piletine bez kosti
200 gr Krompira
1 Crvena paprika
1 Kašika paradajz pirea
So,suvi začin,biber
Lovorov list
Crvena paprika
Crvena dimljena paprika
Peršun
Priprema:
Pileće meso oprano i očišćeno od kostiju iseckamo i propržimo na zagrejanom ulju da porumeni .Dok se meso prži krompir iseći na kockice ,papriku očistiti od semenki pa iseckati na trakice dodamo u meso posolimo i pržimo sve zajedno,dodamo krompir,peršun seckani,lovorov list,paradajz pire,suvi začin 1 kašičicu,biber sipati vruću vodu da ograzne kuvati oko 15-20 minuta.Sipamo u šerpicu kašku ulja ,1 kašičicu crvene paprike,1 kašičicu dimljene crvene paprike izmešati i sipati u paprikaš promešati.
Prijstno😘
Comments
Post a Comment