Posno predjelo,posne punjene školjkice

Sastojci: 150 gr Brašna 1/4 Kašičice praška za pecivo 100 ml Ulja 50 ml Vina ili mineralne vode ili piva 1/2 Kašičice soli Za nadev: 120 gr Tune iz konzerve 75 gr Sitno seckanog celera 50-60 gr Posne majoneze Malo soli,malo bibera 1 Kašičica limunovog soka Za dekoraciju: Peršun,masline,paprika Priprema: U činiju dodati brašno i 1/2 praška za pecivo,50 gr susama,100 ml ulja,50 ml vina izmešati i praviti testo umesiti da bude glatko testo.Puniti testo u modlice posutim brašnom i ređati na pleh i peći na 180 stepeni jako kratko kada su pečene vaditi ih iz modlica pekle su se oko 12 minuta ostaviti da se ohlade za to vreme praviti nadev. U činiju dodati oko 120 gr tune iz konzerve,nasecksni celer sitno ,soli,bibera,50 gr posne majoneze,par kspi limuna sve izmešati.Filovati školjkice na svaku školjkicu naneti po jednu kašičicu pa preklopiti i ukrasiti sa malo peršunovog lista ili posuti sa crnim susamom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru