Punjena pileća prsa
Sastojci:
70 gr Crnog luka
4-5 Čenova belog luka
1 Vezica peršuna
250-300 gr Smeđih pečuraka /šampinjona
Maslinovo ulje
20 gr Putera
6 Pilećih prsa
So,biber
2 Kašičice slatke paprike u prahu
250 gr Sira(mocarela ili gauda)
Šunka
Priprema:
Iseckati crni i beli luk,peršun,šampinjone.Sipati maslinovo ulje zagrejati i dodati crni ,beli luk,peršun i šampinjone pa dinstati 6-7 monuta.Treba nam 6 pilećih filea koje ćemo zaseći nožem napraviti nešto poput džepa.Pileća prsa posoliti i pobiberiti .Zatim urolati 2 kašičice slatke crvene paprike ,posuti 1 kašičicom maslinovog ulja .Zatim dodati so,biber,zatim dodati iseckani peršun te sve promešati i puniti pileća prsa.Posudu za pečenje premazati maslinovim uljem i ređati pileća prsa.Zatim dodati polu tvrdi sir i šunku.Peći na 190 do 200 stepeni oko 35-40 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment