Šeherezada karamel torta
Sastojci1,5 L Mleka
14 Kašika šećera
5 Pudinga sa ukusom karamele
5 Karamela bombona
500 g Šlaga iz kesice
500 ml Kisele vode
600 gr Turskog keksa Petitbeurre
Priprema:
U činiju dodati 3 kesice pudinga od karamele,3 dc mleka izmutiti .U šerpu dodati 14 kašika šećera mešatida se istopi da bi smo dobili ukus karamele ,sipati mleko da prokuva ,dodati bombone karamel sipati puding i kuvati fil mešajući dok se ne zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi .U činiju dodati 500 gr šlaga umutiti dodati u ohlađen fil 250 gr margarina umutiti dok se sve ne sjedini .Filovati tortu u pleh poređati keks petit naneti fil razmazati staviti šlag razmazati ,ređati drugi red krksa i tako ponsvljati dok nd potrošite sve sastojke tortu završiti sa ostatkom fila gore naneti ostatak šlaga.
Prijstno😘
Comments
Post a Comment