Šeherezada karamel torta

Sastojci1,5 L Mleka 14 Kašika šećera 5 Pudinga sa ukusom karamele 5 Karamela bombona 500 g Šlaga iz kesice 500 ml Kisele vode 600 gr Turskog keksa Petitbeurre Priprema: U činiju dodati 3 kesice pudinga od karamele,3 dc mleka izmutiti .U šerpu dodati 14 kašika šećera mešatida se istopi da bi smo dobili ukus karamele ,sipati mleko da prokuva ,dodati bombone karamel sipati puding i kuvati fil mešajući dok se ne zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi .U činiju dodati 500 gr šlaga umutiti dodati u ohlađen fil 250 gr margarina umutiti dok se sve ne sjedini .Filovati tortu u pleh poređati keks petit naneti fil razmazati staviti šlag razmazati ,ređati drugi red krksa i tako ponsvljati dok nd potrošite sve sastojke tortu završiti sa ostatkom fila gore naneti ostatak šlaga. Prijstno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru