Svinjski file/medaljoni sa sosom od pečuraka i testeninom

Sastojci: 400 gr Pečuraka(šampinjona) Pola veze peršuna 2 Kašičice ruzmarina 2 Čena belog luka 100 gr Crnog luka 800 gr Svinjskog filea So,crni biber Biljno ulje 40 gr Putera Testenina po vašem izboru 1 Kašičica koncentrata paradajza 2 Kašičice senfa 400 ml Goveđeg temeljca 300 ml Pavlake za kuvanje 2 Kašičice skrobnog brašna (gustina) Priprema: Naseckati oko 400 gr šampinjona,pola vezice peršuna,2 kašičice ruzmarina,naseckati 2 češnja belog luka,100 gr luka.2 svinjska filea očistiti od viška masnoće ili žilica.Zatim meso izraditi na 2,3 cm debljine.Svaki komad malo pritisnuti dlanovima i posoliti.U tiganj dodati 3 kašike biljnog ulja.Dodati 10 g maslaca i ugrejati na jakoj vatri.Pržiti meso 3 minuta sa svake strane na jakoj vatri izvaditi u vatrostalni sud uključiti rernu na 150 stepeni meso ostaviti u pećnici nekih 15 minuta dok ne napravimo umak.U isti tigynj dodamo 30 g maslaca,dodati luk dinstati 3-4 minuta na srednjoj vatri.Staviti vodu ta testeninu kada provri sipati i kuvati zatim dodati šampinjone,češnjak i ruzmarin i dinstati sve zajedno oko 3-4 minuta.Zatim dodati jednu kašiku koncentrata rajčice i 2 kašičice senfa i sve to dinstati pko 1-2 minuta.Zatim dodati 400 mo goveđeg temeljca i dodati so i crni papar.Kuvati 2-3 minuta na srednjoj vatri.Zatim dodati 300 ml pavlake za kuvanje,promešati i kuvati 2-3 minuta.Pomešati 2 kašike gustina(skrobnog brašna),2 kašike goveđeg temeljca.Izmešati,dodati umak i kuvati još 2-3 minuta.Još malo posoliti.I umsk je gotov. Sipati testeninu preko umaka i poređati faširane šnicle posuti seckanim peršunom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru