Vlažna Boston krem torta
Sastojci:
100 g Brašna za kolače
1/2 Kašičice praška za pecivo
1/4 Kašičice soli
40 g Šećera
4 Žumanceta
50 g Biljnog ulja
60 ml Mleka
1 Kašičica ekstrakta vanile
4 Belanjceta
60 g Šećera
1/2 Kašičice sirćeta
Priprema:
U činiju dodati 4 žumanceta,60 g granuliranog šećera,prstohvat soli,30 g kukuruznog skroba izmešati,sipati 60 g kondenzovanog mleka ,320 g vrućeg mleka neprestalno muteći .Kuvajte na srednjoj vatri ,15 g neslanog butera,1 kašičica ekstrakta vanile.Sipati u činiju da se hladi u frižideru najmanje dva sata.Sipati u činiju šećer,žumanca mešati dok se šećer ne otopi ,50 g ulja,60 g mleka,kašičica ekstrakta vanile,100 g brašna ,1/2 praška za pecivo,1/4 kašičice soli dobro promešati i ostaviti sa strane.4 belanjceta umutiti dok ne postane penasto ,2 kašičice sirćeta,60 g šećera dodajte postepeno u 3-4 činije umutite dok ne dobijete čvrste vrhove dodajte u žuti fil umućena belanjca promešajte sipajte u nauljen pleh obložfn pek papirom peći na 170 stepeni oko 18-22 cm.Premazati smesom i ostaviti u frižideru.Umutiti slatku pavlaku sa 120 g poslatke čokolade.Posuti po filu.Iseći na kockice.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment