Božićni trouglovi

Sastojci: 140 gr +160 gr Putera ili margarina 140+160 gr Šećera 380 gr Brašna 2 Jaja Prstohvat soli 10 gr Vanilin šećera 1 Kašičica praška za pecivo 180 gr Džema od (kajsija,narandže) 200 gr Mlevenih badema(može i orasi i lešnici) 3 Kašike vode 200-250 gr Čokolade 3 Kašike biljnog ulja Pleh 42×32 cm i papir za pečenje Priprema: U činiju dodati 140 gr margarina ili maslaca,140 gr šećera,380 gr brašna,2 jaja,2 prstohvata soli,10 g vanilin šećera,1 kašičicu praška za pecivo.Mešati 4-5 minuta.Izmesiti još rukom.Testo ređati na pek papir namazati 180 gr pekmeza od kajsija.Otopiti 160 gr margarina ili maslaca na srednjoj vatri,dodati 160 gr šećera,10 g vanilin šećera.Mešati dok se ne otopi ali ne sme prokuhati.Dodati 200 gr mlevenih badema.Mogu se koristiti orasi,lešnici mix,dodati 3-4 kašike vode kuvati 2-3 minuta.Ostaviti da se ohladi 10 minuta.Uključiti pećnicu na 170-180 stepeni.Sipati smesu preko kore i peći oko 30-35 minuta na 170-180 stepeni.Ostaviti da se ohladi oko 10 minuta.Seći 7×7 cm.Useći krajeve i seći dijagonalo.U šerpu dodati 200-250 g čokolade otopiti na pari dodati 3 kašike ulja i mazati krajeve ređati na žicu i ostaviti da se suše na sobnoj temperaturi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru