Božićni trouglovi
Sastojci:
140 gr +160 gr Putera ili margarina
140+160 gr Šećera
380 gr Brašna
2 Jaja
Prstohvat soli
10 gr Vanilin šećera
1 Kašičica praška za pecivo
180 gr Džema od (kajsija,narandže)
200 gr Mlevenih badema(može i orasi i lešnici)
3 Kašike vode
200-250 gr Čokolade
3 Kašike biljnog ulja
Pleh 42×32 cm i papir za pečenje
Priprema:
U činiju dodati 140 gr margarina ili maslaca,140 gr šećera,380 gr brašna,2 jaja,2 prstohvata soli,10 g vanilin šećera,1 kašičicu praška za pecivo.Mešati 4-5 minuta.Izmesiti još rukom.Testo ređati na pek papir namazati 180 gr pekmeza od kajsija.Otopiti 160 gr margarina ili maslaca na srednjoj vatri,dodati 160 gr šećera,10 g vanilin šećera.Mešati dok se ne otopi ali ne sme prokuhati.Dodati 200 gr mlevenih badema.Mogu se koristiti orasi,lešnici mix,dodati 3-4 kašike vode kuvati 2-3 minuta.Ostaviti da se ohladi 10 minuta.Uključiti pećnicu na 170-180 stepeni.Sipati smesu preko kore i peći oko 30-35 minuta na 170-180 stepeni.Ostaviti da se ohladi oko 10 minuta.Seći 7×7 cm.Useći krajeve i seći dijagonalo.U šerpu dodati 200-250 g čokolade otopiti na pari dodati 3 kašike ulja i mazati krajeve ređati na žicu i ostaviti da se suše na sobnoj temperaturi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment