Kako napraviti savršen bolonjez sos

Sastojci: 200 gr Crnog luka 100 gr Šargarepe 50 gr Korena celera 15 gr Belog luka 150 gr Pančete 4 Kašike maslinovog ulja 800 gr Mlevene govedine Topla voda ili mesni temeljac So,crni biber 250 ml Crnog vina 250 gr Koncentrata paradajza 2 Lovorova lista 250 ml Mleka Bosiljak Priprema: Iseckati 200 gr crnog luka,100 gr šargarepe,50 gr korena celera,15 gr belog luka.Zatim iseckati 150 gr pančete i sve to samleti u secku sipati u činiju i dinstati 3-4 minuta na srednje-jakoj vatri,800 gr mlevenog junećeg mesa,250 ml vrele vode dobro promešati da se meso stopi oko 5 minuta.250 ml crnog vina pržiti 5-6 minuta dok alkohol ne ispari.250 gr koncentrata rajčice i pržiti još 2 minuta.Zatim dodati 300 ml vrele vode dodati 2 lovorova lista,poklopiti,smanjiti na srednje-niskoj temperaturi 30 minuta uz povremeno mešanje.Zatim dodati još 150 ml vrele vode i kuvati još 20 minuta uz povremeno mešanje.Zatim dodati 250 ml mleka i kuvati još 10 minuta.Povremeno promešati.Dodati malo bosiljka i kuvati još 10 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru