Kako napraviti savršen bolonjez sos
Sastojci:
200 gr Crnog luka
100 gr Šargarepe
50 gr Korena celera
15 gr Belog luka
150 gr Pančete
4 Kašike maslinovog ulja
800 gr Mlevene govedine
Topla voda ili mesni temeljac
So,crni biber
250 ml Crnog vina
250 gr Koncentrata paradajza
2 Lovorova lista
250 ml Mleka
Bosiljak
Priprema:
Iseckati 200 gr crnog luka,100 gr šargarepe,50 gr korena celera,15 gr belog luka.Zatim iseckati 150 gr pančete i sve to samleti u secku sipati u činiju i dinstati 3-4 minuta na srednje-jakoj vatri,800 gr mlevenog junećeg mesa,250 ml vrele vode dobro promešati da se meso stopi oko 5 minuta.250 ml crnog vina pržiti 5-6 minuta dok alkohol ne ispari.250 gr koncentrata rajčice i pržiti još 2 minuta.Zatim dodati 300 ml vrele vode dodati 2 lovorova lista,poklopiti,smanjiti na srednje-niskoj temperaturi 30 minuta uz povremeno mešanje.Zatim dodati još 150 ml vrele vode i kuvati još 20 minuta uz povremeno mešanje.Zatim dodati 250 ml mleka i kuvati još 10 minuta.Povremeno promešati.Dodati malo bosiljka i kuvati još 10 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment