Kamelija torta
Sastojci:
14 Jaja
600 gr Šećera
100 gr Oraha
100 gr Brašna
3 Praška za pecivo
100 gr Kokosa
100 gr Čokolade za kuvanje
1 Vanilin šećer
50 gr Gustina
1 LMleka+mleko za šlag
250 gr Putera
250 gr Šećera u prah
300 gr Šlag krema od vanile
100 gr Mlečne čokolade
100 gr Bele čokolade
Priprema:
U činiju dodati 5 belanjaca pa ću umutiti sa 100 gr šećera u dobro umućena belanjca dodati 100 gr mlevenih oraha,100 gr brašna,prašak za pecivo izmešati i sipati u pleh obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 15 minuta ostaviti da se ohladi.Za to vreme pripremiti drugu koru u činiju dodati 5 belanjaca,100 gr šećera umutiti u čvrst sneg,100 gr brašna,1 prašak za pecivo i lagano promešati sipati smesu u pleh i peći na 180 stepeni oko 15 minuta.Za treću koru u činiju dodati 4 jaja,100 gr šećera,2 kašike brašna,1 prašak za pecivo,100 gr izmrvljene čokolade i sve lepo izmešati sipati u pripremljen pleh i peći na 180 stepeni oko 15 minuta ostaviti da se ohladi.Za fil je potrebno dodati u činiju 10 žumanaca,150 gr šećera,1 vanilin šećer,60 gr brašna,50 g gustina i malo mleka koje ću odvojiti od litre ostatak staviti u šerpu na ringlu da vri kada počne da vri dodaću pripremljenu smesu mešati dok se ne zgusne ostaviti da se ohladi .Umutiti 250 gr margarina sa 250 gr šećera u prahu dodaću fil koji ću predhodno malo umutiti ,80 gr šlag krema u prahu i sve lepo sjedinim.100 g bele čokolade,100 g mlečne čokolade sam izrendala fil sam podelila na dva dela u jedan deo dodajem izrendanu belu čokoladu u drugi deo dodajem 100 gr izrendane mlečne čokolade.Koru sam stavila u kalup i premazujem sa polovinom fila bele čokolade stavljam koru sa kokosom pa premazujem polovinom fila sa mlečnim čokoladom preko fila sa mlečnom čokoladom premazujem ostali fil sa belom čokoladom stavila sam koru sa čokoladom premazujem sa preostalim filom sa mlečnom čokoladom i stavim u frižider da se sve lepo stegne .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment