Katerina sa graškom
Sastojci:
900 gr Junećeg buta(bez kostiju)
300 gr Luka
20 gr Belog luka
50 ml Maslinovog ulja
So,biber
100 gr Koncentrata paradajza
200 ml Belog vina
500 ml Tople vode
20 gr Peršuna
100 gr Slanine(masni deo)
2 Grančice timjana
1-2 Čilija
3 Karanfilčica
Muškatni oraščić
500 gr Graška
Priprema:
Juneći but iseći oko 900 gr ,iseckati crni luk,sipati oko 50 ml maslinovog ulja ,dodati luk,meso,so,papar,dinstajte oko 5-10 minuta.Kuvati još 15-20 minuta na jakoj vatri.Povremeno promešati.Dodati 100 gr koncentrata paradajza kuvati na srednjoj vatri ,dodati oko 250 ml vruće vode ,po želji dodati oko 80 gr pršute dok se kuva napraviti dalmatinski peš.20 gr belog luka iseckati,200 gr peršuna,100 gr pančete masniji deo sve izmiksati pa dodati u šerpu ,dodati 2 grančice timjana,1-2 čilija,muškatni oraščić poklopiti i kuvati još 20 minuta povremeno promešati,dodati 500 gr graška ,dodati 250 ml tople vode kuvati oko 15-12 minuta povremeno promešajte.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment