Katerina sa graškom

Sastojci: 900 gr Junećeg buta(bez kostiju) 300 gr Luka 20 gr Belog luka 50 ml Maslinovog ulja So,biber 100 gr Koncentrata paradajza 200 ml Belog vina 500 ml Tople vode 20 gr Peršuna 100 gr Slanine(masni deo) 2 Grančice timjana 1-2 Čilija 3 Karanfilčica Muškatni oraščić 500 gr Graška Priprema: Juneći but iseći oko 900 gr ,iseckati crni luk,sipati oko 50 ml maslinovog ulja ,dodati luk,meso,so,papar,dinstajte oko 5-10 minuta.Kuvati još 15-20 minuta na jakoj vatri.Povremeno promešati.Dodati 100 gr koncentrata paradajza kuvati na srednjoj vatri ,dodati oko 250 ml vruće vode ,po želji dodati oko 80 gr pršute dok se kuva napraviti dalmatinski peš.20 gr belog luka iseckati,200 gr peršuna,100 gr pančete masniji deo sve izmiksati pa dodati u šerpu ,dodati 2 grančice timjana,1-2 čilija,muškatni oraščić poklopiti i kuvati još 20 minuta povremeno promešati,dodati 500 gr graška ,dodati 250 ml tople vode kuvati oko 15-12 minuta povremeno promešajte. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru