Kolač lambada

Sastojci za koru: 4 Jaja 4 Kašike šećera 10 g Vanilin šećera 4 Kašike brašna Žuti fil: 120 g Pudinga od vanile 1 Litar soka od narandže 5 Kašika šećera 300 Kom keksa Beli fil: 3 Kašike brašna 2 Kašike gustina 500 ml Mleka 5 Kašika šećera 20 g Vanilin šećera 250 g Margarina Preliv od čokolade: 200 g Čokolade 5 Kašika ulja Priprema: U činiju dodati 4 belanjceta i umutimo u čvrst sneg ,4 žumanceta,4 kašike šećera,1 kesicu vanilin šećera i mutimo dok se šećer ne otopi,4 kašike brašna lepo umutimo pa sipamo u pleh obložen pek papirom i pečemo na 200 stepeni oko 15 minuta.Kada se ispeče kora pravimo žuti fil:U činiju sipamo 3 pudinga od vanile ,200 ml soka od narandže može bilo koji ostatak soka sipamo u šerpu ,5 kašika šećera i stavimo da vri dodamo umućeni puding i mešamo dok se ne zgusne vruć fil sipamo preko kore i razmažemo odmah ređamo keks koji vrlo malo natopimo u sok potrebno je oko 30 kom keksa sada pravimo beli fil:U činiju dodamo 3 kašike brašna,2 kašike gustina dodamo malo mleka od ukupno 500 ml koliko nam je potrebno izmutimo da nema grudvica u ostatak mleka dodamo 5 kašika šećera,2 kesice vanilinog šećera i stavimo da provri dodamo kašicu od brašna i mutimo na laganoj temperaturi dok se nezgusne kašičicu ostavimo da se ohladi umutimo 250 g margarina i dodajemo postepeno hladnu kašicu kada se sve lepo sjedini sipamo preko keksa razmažemo.Na kraju u 5 kašika ulja i 200 g čokolade istopimo i prelijemo preko kolača i ostavimo da se ohladi kolač sečemo na kocke i ukrasimo po želji. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru