Krem mak kocke/mere na kašike
Sastojci I koru:
3 Belanjceta
3 Kašike šećera
3 Kašike brašna
2 Kašike ulja
II kora sa makom mera za jednu koru
3 Belanjceta
3 Kašike šećera
2 Kašike brašna
5 Kašika maka
Za fil:
6 Žumanaca
7 Kašika šećera
500 ml Mleka
1 Vanilin puding
200 gr Margarina
Za dekoraciju:
2dl Slatke pavlake
Priprema:
U činiju dodati 3 belanjceta umutiti sa 3 kašike šećera kada smo dobili čvrst sneg,dodati 2 kašike ulja,3 kašike brašna jednu koru pečemo ovako belu a druge dve ćemo peći sa makom sipati smesu u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni oko 10 minuta.Dok nam se prva kora peče u drugu koru dodati 3 belanjceta i 3 kašike šećera umutimo u čvrst sneg dodamo 5 kašika maka,2 kašike brašna lepo sjediniti i praviti tako dve iste kore peći na 200 stepeni oko 10 minuta.Za pripremu fila u šerpu sipamo oko pola litre mleka da prokuva .Umutiće o 6 žumanaca sa 7 kašika šećera,1 puding od vanile pomešamo sve zajedno i nosimo da zakuvamo u vrelom mleku ostaviti da se ohladi prekrivenu folijom.U prohlađenu smesu dodati oko 200 g margarina i to sjediniti i filovati kore prvo nanosimo na koru sa makom delimo na tri dela fil.Zatim stavimo belu koru pa fil pa koru sa makom i nanosimo preostali fil ostaviti da se ohladi pa dekorisati slatkom pavlakom umućenom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment