Najukusnija pita sa Juga

Sastojci: 600 g Brašna+100 g za posipanje 20-30 g Kvasca 1 Kašika šećera 450 ml Vode Zamesiti testo i oblikovati spajati i premazivati uljem Za fil: 200 g Praziluka 1 kg Kiselog kupusa Ulje za prženje+250 ml vode Priprema: U činiju dodati 600 g brašna,odvojiti 20-30 g kvasca ,1 kašičicu šećera,2 kašičice brašna ,2 dc vode razmutite i ostavite da se kvasac aktivira.Iseckati praziluk i dinstati na ulju,1 kg iseckanog kiselog kupusa ,2 dc vode i zajedno krčkati .U posudu sa brašnom dodati 1 kašičicu soli i nadošli kvasac i 2 dc vode zamesiti testo srednje čvrstine testo još malo izraditi na radnoj površini podeliti na 12 manjih loptica loptice istanjiti i ređati na tacnu ostaviti da odstoji 10 minuta.Kupus ostaviti da se ohladi.Za to vreme razvući jufkice oklagijom pa rukama zatim premazati uljem i filovati kupusom preklopiti drugom korom opet premazati i filovati na isti način preklopiti trećom korom pa fil i staviti četvrtu koru i peći na 200 stepeni smanjiti na 180 stepeni i peći oko 20-25 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru