Pečena piletina sa ukusom marinadom i pirinčem

Sastojci: 2 Kokoške po 900 gr So,biber 2 Kašičice dimljene paprike u prahu 2 Kašičice belog luka u prahu 2 Kašičice kajenskog bibera Maslinovo ulje 300 gr Pirinča 400 gr Krompira(može i bez) 100 gr Crnog luka 5 Čenova belog luka 500 ml Pilećeg ili goveđeg temeljca Sastojci za premazivanje: 2 Kašike putera(oko 60 gr 2 Kašike meda 1 Kašika dimljene paprike u prahu Pola kašičice kajenskog bibera Pola kašičice soli Priprema: 2 pileta oko 900 gr svaki preseći na pola.Zatim posoliti.Posuti sa 1 kašičicom dimljene paprike u prahu i kašičice češnjaka u prahu.Posuti sa 1 kašičicom kajenskog papra i kašičicom crnog papra.Preliti sa 2 kašike maslinovog ulja i sve dobro utrljati.Isto ponoviti i sa druge strane.Pokriti ih plastičnom folijom i ostaviti u frižideru najmanje dva sata ili preko noći.Izvaditi rešetke iz rerne i uključiti na 200 do 210 stepeni.Plez namazati maslinovim uljem.Zatim dodati 300 gr pirinča koji ćemo posoliti i popapriti.400 gr krompira naseći na kriške(po želji).Izmešati i poređati preko pirinča,naseći oko 100 gr crnog luka.Naseckati 5 čenova belog luka.Zatim dodati 500 ml junećeg ili pilećeg temeljca.Staviti rešetku premazati maslinovim uljem i na nju ređati piletinu.Sada ćemo pripremiti premaz.Promešati 60 gr maslaca,2 kašike meda.Zatim dodati 1 kašičicu dimljene paprike u prahu,pola kašičice kajenskog papra i pola kašičice soli.Sve to dobro promešati i premazati piletinu.Ostaviti deo i za drugu stranu peći do 30-35 minuta na 200-210 stepeni.Okrenuti piletinu i premazati i drugu stranu.Peći još 40 minuta na istoj temperaturi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru