Prva srpska sarma

Sastojci: Veća glavica kiselog kupusa 1 kg Mlevenog mesa mešanog Slaninica dimljena Slani ica sveža Meso po želji(od vrata,rebaraca,ko šta voli) Čaša pirinča Aleva paprika So,biber,vegeta 2-3 Glavice crnog luka 5-6 Čenova belog luka Lovorov list Priprema: Prvo izvaditi koren svaku lisku odvajati celu i iseći peteljke da bi smo lakše savili sarmice kada smo odvojili liske očistiti i iseckati crni i beli luk staviti 1 kašiku masti i dinstati luk dodati mleveno meso i nastaviti dinstati kada smo upržili meso i luk dodati sitno seckanu slaninicu dodati pirinač začiniti dodati crvenu papriku,bibera,vegete po ukusu.Kada je gotova počnemo da savijamo sarme prvo na dno namazati sa masti pa naseckati slaninicu poređati na dno lonca pa poređati dole liske kupusa poređati prvi red sarme pa zabadati slaninicu i red sušenog mesa pa staviti 4 lista lovora i seckani crni luk na krupnije kocke pa idemo opet da ređamo drugi red sarme pa nonovo naseći slaninicu pa red suvog mesa lovorov list i luk seckani pokriti sa liskama sipati vode i staviti na kuvanje oko nekih pet sati. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru