Prva srpska sarma
Sastojci:
Veća glavica kiselog kupusa
1 kg Mlevenog mesa mešanog
Slaninica dimljena
Slani ica sveža
Meso po želji(od vrata,rebaraca,ko šta voli)
Čaša pirinča
Aleva paprika
So,biber,vegeta
2-3 Glavice crnog luka
5-6 Čenova belog luka
Lovorov list
Priprema:
Prvo izvaditi koren svaku lisku odvajati celu i iseći peteljke da bi smo lakše savili sarmice kada smo odvojili liske očistiti i iseckati crni i beli luk staviti 1 kašiku masti i dinstati luk dodati mleveno meso i nastaviti dinstati kada smo upržili meso i luk dodati sitno seckanu slaninicu dodati pirinač začiniti dodati crvenu papriku,bibera,vegete po ukusu.Kada je gotova počnemo da savijamo sarme prvo na dno namazati sa masti pa naseckati slaninicu poređati na dno lonca pa poređati dole liske kupusa poređati prvi red sarme pa zabadati slaninicu i red sušenog mesa pa staviti 4 lista lovora i seckani crni luk na krupnije kocke pa idemo opet da ređamo drugi red sarme pa nonovo naseći slaninicu pa red suvog mesa lovorov list i luk seckani pokriti sa liskama sipati vode i staviti na kuvanje oko nekih pet sati.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment