Prženi šaran/Posno/Riba u dubokom ulju i marinadi od belog luka

Sastojci 1 Veća riba Par čena belog luka 2 Kašike soli da odstoji preko noći 200 gr Kukuruznog brašna 1 Kašika paprike 1 Kašika začina Biber,so 1 L Ulja za prženje Priprema: Ribu oprati ostaviti tako mokru naseckati na komade i dodati naseckani brli luk dodati malo soli i ostaviti da odstoji preko noći .U činiju dodati brašno,1 kašiku začina,malo crvene paprike,malo bibera,malo soli izmešati.Ribu dobro uvaljati u smesu i ređati na šleh obložen pek papirom .Zagrejati ulje i pržiti ribu i sa jedne i sa druge strane dok ne dobije zlatno žutu boju.Pa vaditi na ubrus da upije masnoću.Krompir iscediti i napraviti krompir salatu luk,vegeta,so,biber. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru