Prženi šaran/Posno/Riba u dubokom ulju i marinadi od belog luka
Sastojci
1 Veća riba
Par čena belog luka
2 Kašike soli da odstoji preko noći
200 gr Kukuruznog brašna
1 Kašika paprike
1 Kašika začina
Biber,so
1 L Ulja za prženje
Priprema:
Ribu oprati ostaviti tako mokru naseckati na komade i dodati naseckani brli luk dodati malo soli i ostaviti da odstoji preko noći .U činiju dodati brašno,1 kašiku začina,malo crvene paprike,malo bibera,malo soli izmešati.Ribu dobro uvaljati u smesu i ređati na šleh obložen pek papirom .Zagrejati ulje i pržiti ribu i sa jedne i sa druge strane dok ne dobije zlatno žutu boju.Pa vaditi na ubrus da upije masnoću.Krompir iscediti i napraviti krompir salatu luk,vegeta,so,biber.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment