Punjene posne kiflice

Sastojci: 400 ml Tople vode 10 g Suvog kvasca 1 Kašičica šećera 2 Kašičice soli 100 ml Ulja 750 g Brašna Pola kašičice sirćeta 100 g Biljnog kačkavalja 2-3 Kašike posnog majoneza 100 g Margarina Susam,kim Priprema: U 10 ml tople vode sipamo suvi kvasac,1 kašičicu šećera promešamo i ostavimo da kvasac nadođe.U vanglicu sipamo polovinu brašna od ukupno 750 gr koliko nam je potrebno napravimo udubljenje u sredini i sipamo nadošli kvasac ,2 kašičice soli,100 ml ulja,pola veće kašike sirćeta i zamesimo testo dodajemo ostatak brašna i mesimo dok testo ne počne da se odvaja od vanglice prekrijemo krpom i ostavimo da nadođe.Kada testo naraste izručimo na radnu površinu malo premesimo pa podelimo na pet delova i pravimo loptice uzmemo jednu lopticu razvučemo oklagijom u krug podelimo na 8 delova uzmrmo jedan krug okrenemo na početak stavimo parče sira i uvijemo i ređamo na pleh i ostavimo 10 minuta da naraste kiflice premažemo posnom majonezom pospemo susamom i kimom na svaku kiflicu stavimo malo margarina pečemo ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru