Punjene posne kiflice
Sastojci:
400 ml Tople vode
10 g Suvog kvasca
1 Kašičica šećera
2 Kašičice soli
100 ml Ulja
750 g Brašna
Pola kašičice sirćeta
100 g Biljnog kačkavalja
2-3 Kašike posnog majoneza
100 g Margarina
Susam,kim
Priprema:
U 10 ml tople vode sipamo suvi kvasac,1 kašičicu šećera promešamo i ostavimo da kvasac nadođe.U vanglicu sipamo polovinu brašna od ukupno 750 gr koliko nam je potrebno napravimo udubljenje u sredini i sipamo nadošli kvasac ,2 kašičice soli,100 ml ulja,pola veće kašike sirćeta i zamesimo testo dodajemo ostatak brašna i mesimo dok testo ne počne da se odvaja od vanglice prekrijemo krpom i ostavimo da nadođe.Kada testo naraste izručimo na radnu površinu malo premesimo pa podelimo na pet delova i pravimo loptice uzmemo jednu lopticu razvučemo oklagijom u krug podelimo na 8 delova uzmrmo jedan krug okrenemo na početak stavimo parče sira i uvijemo i ređamo na pleh i ostavimo 10 minuta da naraste kiflice premažemo posnom majonezom pospemo susamom i kimom na svaku kiflicu stavimo malo margarina pečemo ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment