Puslica torta

Sastojci za koru: 500 g Šećera 8 Belanjaca Staviti na paru da se istopi zatim mikserom dobro umutiti.Predhodno uključiti pekaru da se zagreje 20 minuta i isključiti je.Na prevrnutom plehu staviti papir i razliti testo.Ne otvarati rernu dva sata.Fil: 8 Žumanaca 5 Kašika šećera 5 Kašika brašna 400 ml Mleka Sve ovo skuvati na pari.Umutiti 250 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu i staviti sa filom.Kora se podeli na pola i filuje.Ukrasiti sa šlagom. Priprema: Za koru u činiju odvojiti belanjca od žumanaca umutiti ,dodati šećer staviti na paru da se istopi zatim,mikserom dobro umutiti .Na prevrnutom plehu staviti papir i razliti testo .Predhodno uključiti rernu da se zagreje oko 20 minutapa ju isključiti i staviti pleh.Skuvati na pari žumanca,šećer umutiti dodati brašno ,mleko,ostaviti da se ohladi .Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa sastaviti sa filom koru preseći na pola filovati koru preklopiti drugom korom i filovati sa ostatkom fila ukrasiti sa umućenim šlagom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru