Puslica torta
Sastojci za koru:
500 g Šećera
8 Belanjaca
Staviti na paru da se istopi zatim mikserom dobro umutiti.Predhodno uključiti pekaru da se zagreje 20 minuta i isključiti je.Na prevrnutom plehu staviti papir i razliti testo.Ne otvarati rernu dva sata.Fil:
8 Žumanaca
5 Kašika šećera
5 Kašika brašna
400 ml Mleka
Sve ovo skuvati na pari.Umutiti 250 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu i staviti sa filom.Kora se podeli na pola i filuje.Ukrasiti sa šlagom.
Priprema:
Za koru u činiju odvojiti belanjca od žumanaca umutiti ,dodati šećer staviti na paru da se istopi zatim,mikserom dobro umutiti .Na prevrnutom plehu staviti papir i razliti testo .Predhodno uključiti rernu da se zagreje oko 20 minutapa ju isključiti i staviti pleh.Skuvati na pari žumanca,šećer umutiti dodati brašno ,mleko,ostaviti da se ohladi .Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa sastaviti sa filom koru preseći na pola filovati koru preklopiti drugom korom i filovati sa ostatkom fila ukrasiti sa umućenim šlagom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment