Rafaelo torta,tako sočna i tako ukusna.Kolač koji se topi u ustima
Sastojci za testo:
60 g(1 šolja)rendanog kokosa
250 ml(1 šolja)vanilin šećera
120 g(3/4 šolje)brašna
1 Kašika kukuruznog skroba
1 Kašičica praška za pecivo
Za fil:
200 g Badema
300 g(1,5 šolja)krem sira
30 g(3 kašike)šećera u prahu
200 g(1 šolja)pavlake33%masti
200 g Bele čokolade
100 g(1/2 šolje)vruće pavlake33%masti
40 g Rendanog kokosa
Priprema:
U šerpu sipati 1 šolju rendanog kokosa,1 šolju mleka staviti na ringlu i mešati oko 2 minuta dok ne počne da ključa.Procediti kroz cedku .U činiju dodati 5 jaja,prstohvat soli,1/2 šolje šećera izmutiti penasto,dodati brašno,1 kašičicu praška za pecivo promešati i postepeno dodavati u smesu.Dodati prosejani kokos promešati sipati smesu u pleh i peći na 180 stepeni oko 35 minuta.U ćiniju dodati bademe sipati vruću vodu ostaviti da odstoji oko 10 minuta.Pustiti da se kolač ohladi skinuti kalup i preseći na tri dela .Bademe očistiti i staviti u tiganj da se isprži pa ga iseckati .U činiju dodati krem sir ,3 kašike šećera u prahu ,1 šolju pavlake izmutiti .Izrendati belu čokoladu,šolju vruće pavlake istopiti pa sipati u smesu i dodati seckani badem pa filovati kore redom.Ostaviti u frižideru da odstoji 3-4 sata.Kada je odstojala dekorisati celu tortu ostatkom fila ukrasiti mlevenim keksom i rafaelom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment