Rafaelo torta,tako sočna i tako ukusna.Kolač koji se topi u ustima

Sastojci za testo: 60 g(1 šolja)rendanog kokosa 250 ml(1 šolja)vanilin šećera 120 g(3/4 šolje)brašna 1 Kašika kukuruznog skroba 1 Kašičica praška za pecivo Za fil: 200 g Badema 300 g(1,5 šolja)krem sira 30 g(3 kašike)šećera u prahu 200 g(1 šolja)pavlake33%masti 200 g Bele čokolade 100 g(1/2 šolje)vruće pavlake33%masti 40 g Rendanog kokosa Priprema: U šerpu sipati 1 šolju rendanog kokosa,1 šolju mleka staviti na ringlu i mešati oko 2 minuta dok ne počne da ključa.Procediti kroz cedku .U činiju dodati 5 jaja,prstohvat soli,1/2 šolje šećera izmutiti penasto,dodati brašno,1 kašičicu praška za pecivo promešati i postepeno dodavati u smesu.Dodati prosejani kokos promešati sipati smesu u pleh i peći na 180 stepeni oko 35 minuta.U ćiniju dodati bademe sipati vruću vodu ostaviti da odstoji oko 10 minuta.Pustiti da se kolač ohladi skinuti kalup i preseći na tri dela .Bademe očistiti i staviti u tiganj da se isprži pa ga iseckati .U činiju dodati krem sir ,3 kašike šećera u prahu ,1 šolju pavlake izmutiti .Izrendati belu čokoladu,šolju vruće pavlake istopiti pa sipati u smesu i dodati seckani badem pa filovati kore redom.Ostaviti u frižideru da odstoji 3-4 sata.Kada je odstojala dekorisati celu tortu ostatkom fila ukrasiti mlevenim keksom i rafaelom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru