Šareni vanila kolač,jednostavan,ukusan i izdašan

Sastojci: 6 Belanjaca,sneg 6 Žumanaca 250 gr Šećera 2 Vanilin šećera 200 ml Ulja 450 gr Brašna(možete dodati 400 gr brašna) 1 Prašak za pecivo 300 ml Mleka Za krem: 600 ml Mleka 3-4 Kašike šećera 1 Vanilin šećer 4 Pune kašike kukuruznog skroba 150 gr Putera 150 gr Pekmeza po izboru malo pekmeza i vode za natapanje kore Priprema: U činiju dodati 6 belanjaca umutiti u čvrst sneg,dodati 6 žumanaca,250 gr šećera,2 vanilin šećera,200 ml ulja ,450 gr brašna,1 prašak za pecivo,300 ml ulja,6 umućenih belanjaca sneg dodati na kraju.Smesu podeliti na dva dela smesu sipati u pleh obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 15-20 minuta.Peći još jednu koru u plehu obloženom pek papirom a u drugi deo dodati malo kakaoa,2 kašike mleka izmešati da dobijem tamnu koru .I staviti peći dok se kore peku ja ću staviti za kremu:U šerpu sipati 600 ml mleka,razmutiti sa 4 kašike kukuruznog skroba ,3 kašike šećera,1 vanilin šećer kada mlfko počne da vri dodati skrob i mešati dok se ne zgusne ostaviti da se ohladi izmutiti 150 gr putera i filovati kolač.Veću koru prepoloviti da bi smo dobili dve kore.Prvo filovati belu koru malo natopiti sa dve kašike pekmeza i vodom razmućenom pa filovati preklopiti drugom korom svetlom pa tamnom pa svetlom vrlo malo natopiti i sve premazati sa pekmezom od kajsija vi možete sa kojim želite pa opet ređati kore natopiti i naneti drugi sloj fila i odozgo stavite belu koru malo natopiti i dekorisati ostatak smese.Odozgo narendati mslo mlečne čokolade ostaviti u frižider da se stegne i ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru