Slane ruske kapice

Sastojci za koru: 4 Jaja 200 ml Jogurta 100 ml Ulja 1 Kašičica soli 12 Kašika brašna 10 g Praška za pecivo Za fil: 250 gr Krem sira 100 g Salame Za premaz: 200 g Pavlake 50 g Majoneza 150 g Kačkavalja Susam,mak Crvena začinska paprika Priprema: U činiju odvojiti 4 belanjceta umutiti u čvrst sneg,dodamo 4 žumanceta i umutimo,200 ml jogurta,100 ml ulja,malo posoli o,12 kašika brašna,1 prašak za pecivo i dobro umutimo.Sipamo u pleh ipečemo na 200 stepeni oko 15 minuta ostavimo da se ohladi.Modlicom vadimo pogačice.Pripremimo nadev sa kojim ćemo spajati pogačice u tanjir dodamo 250 gr krem sira,100 g rendane salame bilo koje po ukusu.Uzmemo jednu pogačicu premažemo nadevom pa preklopimo i ređamo na tacnu kada složimo sve kapice pravimo premaz:U tanjir dodamo 200 g pavlake,50 g majoneza izmutimo i premažemo svaku kapicu sa strane ovim premazom uvaljamo u 200 gr rendanog kačkavalja i ređamo na tacnu premažemo i odozgo i pospemo makom,crvenom začinskom paprikom,pečenim susamom ostavimo da se ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru