Snežna kraljica prhka pita sa jabukama i kokosom
Sastojci za prhko testo:
400 g Brašna
140 g Šećera
2 Vanilin šećera
1 Prašak za pecivo
Malo narendane korice limuna
250 g Maslaca sobne temperature(može i margarin)
2 Žumanceta
Za fil:
4 Kašike omiljene marmelade
1 kg Jabuka
Sok od pola limuna
4 Kašike šećera
1 Kašika cimeta
Snežni fil:
4 Belanjceta
120 g Šećera
2 Vanilin šećera
150 g Kokosovog brašna
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
U činiju za prhko testo dodati 400 gr brašna,140 g šećera,2 vanilin šećera,1 prašak za pecivo,narendana korica limuna.Sastojke sjediniti pa dodati 250 g omekšalog maslaca rukama sjediniti maslac i sve sastojke.Zatim dodati 2 žumanceta.Ponovo rukama sve sjediniti .Testo izraditi na radnoj površini.Testo podeliti na manji deo(jedna trećina testa)i veći deo(dvije trećine testa).Testo spakovati u foliju i staviti u frižider.Veći deo odložiti u frižider na pola sata.Za to vreme oguliti 1 kg jabuka.Pripremiti posudu u kojoj će se jabuke dinstati u tu posudu narendati jabuke.Dodati sok od pola limuna,4 kašike šećera,1 kašičicu cimeta.Staviti na ringlu na najmanju temperaturu,jabuke dinstati oko 10 minuta.Nakon deset minuta jabuke ostaviti da se ohlade.Pleh namazati maslacem ,posuti brašnom izvaditi deo testa iz frižidera razvući ga po plehu razmazati omiljenu marmeladu oko 4 kašike,naneti dinstane jabuke poravnati ih i sve staviti sa strane.Umutiti 4 belanjceta,dodati 2 vanilin šećera,120 g šećera,u umućena belanjca dodati 150 g kokosa.Kašikom lagano sve sjediniti i naneti preko jabuka poravnati.Sada izvaditi manji deo testa iz zamrzivača narendati preko kokosa peći na 180 stepeni oko 35 minuta.Kolač ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment