Torta sa orasima i čokoladom
Sastojci za jednu koru:
5 Belanjaca
Prstohvat soli
80 g Šećera
90-100 g Mlevenih oraha
25 g Brašna
Za filove:
15 Žumanaca
2 L Mleka
30 g Vanilin šećera
300 g Šećera
240 g Gustina-kukuruznog skroba200 g Tamne čokolade za kuvanje sa što više kakao delovanja
100 g Kokosa ili bele mlečne čokolade
1 L Slatke pavlake
2 Čepa ruma
Za dekoraciju čokoladne mrvice ili drugo
Prijatno:
U činiju dodati 5 belanjaca,prstohvat soli,5 Kašika šećera,80 g oraha,20 g brašna sve sjediniti i sipati u pleh obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 18 minuta postupak ponoviti još dva puta za tri kore.Za fil nam je potrebno:15 žumanaca,30 g vanilin šećera,300 g šećera umutiti penasto dodati 240 g gustina,dodati malo mleka u gustin.U šerpu sipati 2 l mleka kada provri sipati smesu od gustina i mešati dok se ne zgusne podeliti na dva jednaka dela u prvi fil dodati 200 g tamne čokolade za kuvanje pomešati dok se čokolada ne istopi,2 čepa ruma,prstohvat soli.Dok se filovi hlade umutiti 100 ml slatke pavlake.U ohlađen fil dodati 125 g maslaca umutiti penasto mikserom po želji možete dodati 100 g kokosa izmešati i dodati 2 kašike umućene slatke pavlake.U ohlađeni tamni fil od čokolade dodajem 125 g maslaca i dodati i u njega 2 kašike slatke pavlake .Prvu polovinu slatke pavlake naneti na prvu koru razmazati drugu polovinu dodajem preko druge kore.Zatim postavljam koru na podlogu i dodam prvo fil od kokosa pa polovinu čokoladnog fila zatim koru preko koje sam namazala slatku pavlaku okrenem preko čokoladnog fila i ponavljam postupak i ostavljam preko noći u frižideru umutiću 600 ml slatke pavlake kojom ću da dekorišem tortu vi naravno dekorišite po želji.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment