Torta sa orasima i čokoladom

Sastojci za jednu koru: 5 Belanjaca Prstohvat soli 80 g Šećera 90-100 g Mlevenih oraha 25 g Brašna Za filove: 15 Žumanaca 2 L Mleka 30 g Vanilin šećera 300 g Šećera 240 g Gustina-kukuruznog skroba200 g Tamne čokolade za kuvanje sa što više kakao delovanja 100 g Kokosa ili bele mlečne čokolade 1 L Slatke pavlake 2 Čepa ruma Za dekoraciju čokoladne mrvice ili drugo Prijatno: U činiju dodati 5 belanjaca,prstohvat soli,5 Kašika šećera,80 g oraha,20 g brašna sve sjediniti i sipati u pleh obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 18 minuta postupak ponoviti još dva puta za tri kore.Za fil nam je potrebno:15 žumanaca,30 g vanilin šećera,300 g šećera umutiti penasto dodati 240 g gustina,dodati malo mleka u gustin.U šerpu sipati 2 l mleka kada provri sipati smesu od gustina i mešati dok se ne zgusne podeliti na dva jednaka dela u prvi fil dodati 200 g tamne čokolade za kuvanje pomešati dok se čokolada ne istopi,2 čepa ruma,prstohvat soli.Dok se filovi hlade umutiti 100 ml slatke pavlake.U ohlađen fil dodati 125 g maslaca umutiti penasto mikserom po želji možete dodati 100 g kokosa izmešati i dodati 2 kašike umućene slatke pavlake.U ohlađeni tamni fil od čokolade dodajem 125 g maslaca i dodati i u njega 2 kašike slatke pavlake .Prvu polovinu slatke pavlake naneti na prvu koru razmazati drugu polovinu dodajem preko druge kore.Zatim postavljam koru na podlogu i dodam prvo fil od kokosa pa polovinu čokoladnog fila zatim koru preko koje sam namazala slatku pavlaku okrenem preko čokoladnog fila i ponavljam postupak i ostavljam preko noći u frižideru umutiću 600 ml slatke pavlake kojom ću da dekorišem tortu vi naravno dekorišite po želji. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru