Đulbastije
Sastojci:
1/2 kg Mlevenog mesa
1/2 kg Krompira
Glavica crnog luka
Par česni belog luka
1 Jaje
2 Kašike brašna
200 ml Mleka
200 ml Pavlake za kuvanje(po želji,ako volite više safta)
50 g Putera
Biber,so
Malo crvene paprike
Suvi začin
Priprema:
Izrendati krompir i crveni luk,dodati meso,par česni belog luka,jaje i začine i dobro izmešati da se sve sjedini.Rastopiti puter,dodati brašno u njega da se kratko proprži i zaliti hladnim mlekom.Mešati dok se ne dobije glatka smesa.Dodati suhi začin i biber po ukusu.Kada provri skloniti sa ringle.Bešamel sos.Na vrelom ulju propržimo oblikovane pljeskavice .Propržimo ih sa obe strane da dobiju finu boju i vadimo ih u tepsiju u kojoj će se dalje peći.Nakon,što ih poređamo zalijemo ih pripremljenim bešamelomPo želji možete dodati parmezan kao u ovom slučaju ili neki drugi sir ili zapeći samo u bešamel sosu.Peći oko 30 minuta na 250 stepeni pod folijom,a potom odkriti da se zapeče još 10 minuta i porumene.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment