Đulbastije

Sastojci: 1/2 kg Mlevenog mesa 1/2 kg Krompira Glavica crnog luka Par česni belog luka 1 Jaje 2 Kašike brašna 200 ml Mleka 200 ml Pavlake za kuvanje(po želji,ako volite više safta) 50 g Putera Biber,so Malo crvene paprike Suvi začin Priprema: Izrendati krompir i crveni luk,dodati meso,par česni belog luka,jaje i začine i dobro izmešati da se sve sjedini.Rastopiti puter,dodati brašno u njega da se kratko proprži i zaliti hladnim mlekom.Mešati dok se ne dobije glatka smesa.Dodati suhi začin i biber po ukusu.Kada provri skloniti sa ringle.Bešamel sos.Na vrelom ulju propržimo oblikovane pljeskavice .Propržimo ih sa obe strane da dobiju finu boju i vadimo ih u tepsiju u kojoj će se dalje peći.Nakon,što ih poređamo zalijemo ih pripremljenim bešamelomPo želji možete dodati parmezan kao u ovom slučaju ili neki drugi sir ili zapeći samo u bešamel sosu.Peći oko 30 minuta na 250 stepeni pod folijom,a potom odkriti da se zapeče još 10 minuta i porumene. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru