Božićna čokoladna torta koju svi traže!Topi se u ustima!

Sastojci za biskvit testo: 150 ml Toplog mleka 30 g Kakao praha 50 g Biljnog ulja 2 Jaja 1 g Soli 100 g Brašna 10 g Praška za pecivo Za sufle: 250 ml Krema 33% 200 g Kondenzovanog mleka 5 g Žrlatina+50 ml hladne vode Za kremu: 90 g Maskarponea Za čokoladnu glazuru:75 g crne čokolade 75 ml Kreme 33% Priprema: U činiju sipati 150 ml mleka,30 g kakaoa izmešati sipati 50 ml ulja.U posebnu činiju dodati 2 jaja,1 g soli ,100 g šećera umutiti sipati čokoladnu smesu ,140 g brašna ,10 g praška za pecivo smesu sipati u pleh obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 15 minuta.U 5 g želatina sipati ,50 ml hladne vode 250 ml kreme 33% umutiti ,dodati 200 g kondenzovanog mleka ,otopljeni želatin smesu sipati u umućeni šlag .Pečeni biskvit izbosti čačkalicom preseći dva biskvita veličine kalupa sipati smesu na prvi biskvit staviti preko drugi biskvit ostaviti u frižideru oko 4 sata odstraniti kalup u činiju dodati 90 g maskarponea,40 g kondenzovanog mleka umutiti iseckati 75 g crne čokolade otopiti dodati 75 ml kreme33% sipati u kesu i dekorisati tortu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru