Božićna čokoladna torta koju svi traže!Topi se u ustima!
Sastojci za biskvit testo:
150 ml Toplog mleka
30 g Kakao praha
50 g Biljnog ulja
2 Jaja
1 g Soli
100 g Brašna
10 g Praška za pecivo
Za sufle:
250 ml Krema 33%
200 g Kondenzovanog mleka
5 g Žrlatina+50 ml hladne vode
Za kremu:
90 g Maskarponea
Za čokoladnu glazuru:75 g crne čokolade
75 ml Kreme 33%
Priprema:
U činiju sipati 150 ml mleka,30 g kakaoa izmešati sipati 50 ml ulja.U posebnu činiju dodati 2 jaja,1 g soli ,100 g šećera umutiti sipati čokoladnu smesu ,140 g brašna ,10 g praška za pecivo smesu sipati u pleh obložen pek papirom peći na 180 stepeni oko 15 minuta.U 5 g želatina sipati ,50 ml hladne vode 250 ml kreme 33% umutiti ,dodati 200 g kondenzovanog mleka ,otopljeni želatin smesu sipati u umućeni šlag .Pečeni biskvit izbosti čačkalicom preseći dva biskvita veličine kalupa sipati smesu na prvi biskvit staviti preko drugi biskvit ostaviti u frižideru oko 4 sata odstraniti kalup u činiju dodati 90 g maskarponea,40 g kondenzovanog mleka umutiti iseckati 75 g crne čokolade otopiti dodati 75 ml kreme33% sipati u kesu i dekorisati tortu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment