Deluje čokoladna torta bez pečenja
Sastojci:
500 g Kakao kolačića
1 Žumance,1 jaje
60 g Kukuruznog skroba+150 ml hladnog mleka
100 g Šećera
25 g Kakao praha
250 ml Mleka
50 g Putera
50 g Šljiva
Za čokoladni ganaš:
70 g Crne čokolade
70 ml Krema33%
5 g Putera
Priprema:
Odvojiti 1 žumance pa dodati u šerpu i 1 celo jaje ,100 g šećera,25 g kakao praha izmešati ,250 ml mleka.60 g kukuruznog skroba,150 ml hladnog mleka izmutiti .Smesu od kakaoa mešati na ringli i dodati skrob i mleko.Kuvati dok se ne zgusne.Stalno mešajući.Sipati u činiju i dodati puter mešati prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.50 g šljiva iseći .Ohlađenu smesu izmešati pa dodati iseckane šljive .Na tacnu staviti kalup obložen pek papirom i ređati čokoladne kolačiće oko 500 g naneti fil razmazati pa drugi red keksa ređati opet naneti fil razmazati poređati keks naneti preostali deo fila prekriti folijom i ostaviti u frižideru na nekoliko sati.Skloniti foliju i kalup .70 g Crne čokolade iseckati sipati u činiju ,5 g putera rastopiti,sipati 70 ml kreme 33% izmešati sipati u dresor kesu i dekorisati tortu celu i staviti u frižider da se hladi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment