Deluje čokoladna torta bez pečenja

Sastojci: 500 g Kakao kolačića 1 Žumance,1 jaje 60 g Kukuruznog skroba+150 ml hladnog mleka 100 g Šećera 25 g Kakao praha 250 ml Mleka 50 g Putera 50 g Šljiva Za čokoladni ganaš: 70 g Crne čokolade 70 ml Krema33% 5 g Putera Priprema: Odvojiti 1 žumance pa dodati u šerpu i 1 celo jaje ,100 g šećera,25 g kakao praha izmešati ,250 ml mleka.60 g kukuruznog skroba,150 ml hladnog mleka izmutiti .Smesu od kakaoa mešati na ringli i dodati skrob i mleko.Kuvati dok se ne zgusne.Stalno mešajući.Sipati u činiju i dodati puter mešati prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.50 g šljiva iseći .Ohlađenu smesu izmešati pa dodati iseckane šljive .Na tacnu staviti kalup obložen pek papirom i ređati čokoladne kolačiće oko 500 g naneti fil razmazati pa drugi red keksa ređati opet naneti fil razmazati poređati keks naneti preostali deo fila prekriti folijom i ostaviti u frižideru na nekoliko sati.Skloniti foliju i kalup .70 g Crne čokolade iseckati sipati u činiju ,5 g putera rastopiti,sipati 70 ml kreme 33% izmešati sipati u dresor kesu i dekorisati tortu celu i staviti u frižider da se hladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru