Domaća torta-kolač

Sastojci: 4 Pakovanja piškote Fil sa višnjama: 600 gr Višanja 300 ml Soka od višanja 6-8 Kašika šećera 3 Kašike gustina 50 gr Putera ili margarina Fil vanila: 600 ml Mleka 2 Pudinga od vanile 10 Kašika šećera 200 gr Putera ili margarina 50 gr Kokosa 100 gr Šlag kreme umućene Za glazuru: 200 gr Crne čokolade 180 gr Slatke pavlake Priprema: U šerpu sipati 600 ml mleka malo ostaviti za puding,8-10 kašika šećera.Puding umutiti sa ostatkom mleka pa sipati u provrelo mleko mešati dok se nf zgusne dodati 200 gr margarina ili putera u još topao puding sjediniti ,50 gr kokosa sjediniti i ostaviti da se malo ohladi.Za drugi fil u šerpu sipati 300 ml soka od višnje,3 kašike gustina izmutiti sa sokom od višnje,6-8 kašika šećera,600 gr očišćenih višanja,dodati gustin i mešati dok se ne zgusne,50 gr margarina mešati da se margarin otopi i sjedini sa filom .Umutiti šlag krem od vanile i dodati sve zajedno sa kokosom .U kalup obložen pek papirom ređati piškote potopljene u mleku naneti polovinu fila od višnje pa ćete ponovo naneti piškote preko pa polovinu žutog fila od vanile sa kokosom ponovo ponoviti isti postupak staviti piškote pa fil sa višnjom pa završiti sa filom od vanile.Ostaviti par sati u frižideru da bi se steglo otopiti 200 gr crne čokolade sa 80 ml slatke pavlake pa dekorisati tortu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru